28
(Foto: Orthodoxie.com)
Va prezentam, mai jos, traducerea unui articol publicat in limba franceza de revista Orthodoxie, privind unele observații facute de Mitropolitul Hieroteu de Nafpaktos (Grecia), referitor la pozitia adoptata de Biserica Ortodoxa Romana la Marele Sinod din Creta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Patriarhul Daniel si IPS Teofan au impresionat Sfantul si Marele Sinod din Creta


In mesaj, se arata:

"În calitate de membru al delegației Bisericii Greciei, am urmărit cu mare atenție toate sesiunile Sfantului si Marelui Sinod, care a fost convocat recent în Kolymbari, Creta. Am scris și voi mai scrie observațiile mele cu privire la activitatea Sinodului.

Aici aș sublinia pur și simplu, rolul important jucat in Sinod de către Patriarhul Daniel al României si, în general, de Patriarhia Româna.

În primul rând, Patriarhia Româna a fost foarte bine pregătită pentru Sinod și a prezentat propuneri importante pentru corectarea textelor, în special a celui referitor la "Relația Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine".

Doar trei Biserici au făcut propuneri concrete, și anume Biserica Ortodoxă Română, Biserica Ciprului și Biserica Greciei. Biserica Ortodoxă Sârbă a prezentat, de asemenea, propuneri orale. Cred că Patriarhia Româna a avut cel mai mare număr de observații.

In timpul sesiunilor, Patriarhul Daniel al României a fost cel care a sprijinit opiniile sale teologice, cu maiestrie, experiență a dialogului și determinare. În unele cazuri, a fost foarte ferm și a participat în mod semnificativ la formularea articolului 21 din textul "Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine"/

El a repetat că, daca unele corecturi nu vor trece, el nu va semna textul. De multe ori, de asemenea, și-a exprimat opinia că discuția nu ar trebui să fie finalizată acum, că textul nu ar trebui să fie semnat, dar a lăsat poarta deschisă unui următor Mare și Sfânt Sinod. Intr-un anumit context, el și-a exprimat cu tărie nemulțumirea personala și a declarat că a simțit că participanții au acționat sub constrângere.

Când textul a fost completat și citit in ședință, Patriarhul Romaniei a menționat că traducerea in franceză nu era făcuta în mod corect și că unele dintre observațiile sale nu au fost luate în considerare. El a spus atunci că, dacă nu se fac acele corecturi, el nu va semna textul. Acest lucru a avut ca efect oprirea întregului proces, pentru ca textul sa fie corectat din nou. Acest lucru a insemnat o lungă perioadă de timp. Dintre toti primatii, Patriarhul României si-a demonstrat abilitățile sale teologice și capacitatea de a-și apăra opiniile proprii teologice.

S-a vazut, de asemenea, abilitatea ca, atunci când opiniile sale nu au fost adoptate, să propună alternative. Cu toate acestea, intrucat asa prevedea regulamentul - în cazul în care propunerea unei Biserici nu este adoptată de către alte Biserici, textul sa rămana așa cum eeste - niciuna dintre propuneri nu a fost reținuta.

În general, Patriarhul i-a impresionat pe mulți membri ai Sinodului, prin cunoștințele sale teologice și prin modul în care a stăpânit subiectele.

Mitropolitul Teofan al Moldovei a formulat, de asemenea, observații importante. El a vorbit cu o conștiință ecleziala ortodoxă, a susținut învățătura Bisericii.

Cred că Biserica din România a impresionat cu prezența sa. În cazul în care actele vor fi publicate, aceasta se va vedea puternic".
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
56
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.13691 sec - PID: 14644