8

Declinul Crestinismului in Marea Britanie: situatie inversata (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Declinul Crestinismului de-a lungul ultimilor ani, în randul cetățenilor britanici care se consideră creștini a cunoscut, recent, o inversare a situatiei, potrivit unui nou sondaj.

Rezultatele unui sondaj al British Social Attitudes (BSA), inca nepublicate, dar accesate de Sunday Telegraph, arată că proporția totală a britanicilor care s-au descris ca fiind creștini a crescut cu un punct procentual, anul trecut, de la 42%, la 43%.

Ascensiunea corespunde cu scaderea, cu un singur punct, a numărului așa-numitilor "Nones" - cei care se descriu ca neavând nicio religie - de la 49%, la 48%.

Variațiile pot fi destul de mici, pentru a fi considerate ca fiind semnificative statistic, dar indică o inversare a unei tendințe existente de-a lungul anilor privind un declin al Creștinismului in zona.

Declinul Crestinismului in Marea Britanie: explicatii privind rasturnarea usoara a situatiei


Ian Simpson, cercetător principal al Social Research NatCen, care realizează sondajul anual BSA, a declarat că rezultatele au indicat cel puțin o "stopare" temporară a declinului credintei în Marea Britanie.

El a declarat, pentru ziarul amintit: 
"Proporția oamenilor care sustin că nu au nicio religie a ajuns la 51%, in 2009, si se plafonase de atunci.
"Se pare că declinul constant al religiei în Marea Britanie a ajuns la un popas, cel puțin pentru moment. Acest lucru se datorează, în parte, unei stabilizari a numărului de persoane care se descriu ca fiind creștine, începând cu anul 2009.

"Cu toate acestea, acest lucru pare să mascheze, de asemenea, o mică creștere a numărului celor cu religie necreștină, compensand mica scădere a numărului anglicanilor", a spus el.

Exista o scadere cu 3 puncte a numărului de adulți sub 25 de ani care se identifică drept non-credincioși, a mai constatat noul studiu.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
63
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09231 sec - PID: 20763