84
(Foto: Sputnik)

Revista americana evanghelica Christian Post a publicat, in ultimele ore, un mesaj dur despre Hillary Clinton.

Dupa ce Christian Post a renuntat la traditia de a nu face comentarii politice și a luat în mod oficial o poziție editorială fierbinte la adresa candidatului republican la presedintie, Donald Trump, astazi aceeasi publicatie evanghelica de știri lanseaza un nou editorial, cu o noua pozitie.

Donald Trump vs. Hillary Clinton: cum voteaza crestinii din SUA?

Primul editorial original al Christian Post fusese intitulat "Donald Trump este un inselator. Alegătorii evanghelici ar trebui să ramana departe". Insa, odata cu vânturile politice în schimbare de acum, Christian Post a venit cu un nou editorial, publicat miercuri, intitulat "Nedreapta Hillary vs artistul înșelătoriei, Trump: ce sa faca alegatorul evanghelic?".

"În etapa anterioara, editorii de la The Christian Post i-au incurajat pe evanghelici să se îndepărteze de Donald Trump. A fost pentru prima dată când am luat o poziție, vizavi de un candidat politic", se arata in noul editorial.

"Având în vedere pretențiile lui Trump, ce spune si cum reprezintă el interesele evanghelicilor, am considerat că este important să se ia o poziție, date fiind neregulile potentiale fatale ale lui Trump".

Editorii au continuat să spună că ei, asemenea multor evanghelici, sunt nehotarati daca sa-l sprijine pe Trump în alegerile generale.

Acestea fiind spuse, editorii au dezvăluit o serie de noi pareri, implorandu-i pe creștini să tina cont de ele. Pentru început, Christian Post consideră că "evanghelicii nu ar trebui să voteze pentru Hillary Clinton".

Raționamentul, conform publicatiei, este că "ea susține avortul finanțat de contribuabil, pentru orice motiv, până la momentul nașterii" - o pozitie descalificată de credincioși. Publicatia, de asemenea, mai face referire la folosirea de catre aceasta a unui server de e-mail privat și la minciunile spuse de-a lungul anilor, care reprezinta motive de îngrijorare.

Alegeri pentru Presedintia SUA: Donald Trump vs. Hillary Clinton

De asemenea, editorii au facut referire si la ceilalti candidati, Gary Johnson și Jill Stein, amintind opiniile lui Johnson, cu privire la libertatea religioasă, și perspectiva lui Stein, asupra economiei și a avortului, intre alte probleme.

În situația actuală, editorii de la The Christian Post au ajuns la concluzia următoare: "Noi credem ca singurele opțiuni pe care evanghelicii ar trebui să le ia în considerare, sunt aceea a votului acordat lui Trump, sau a votului de protest".

Cu toate acestea, Christian Post a observat, totuși, că opiniile editorilor au ramas neschimbate, "Trump avand un caracter moral discutabil" și dezavantajand femeile și minoritățile în trecut. In plus, limbajul său și minciunile din trecut se afla, de asemenea, pe lista plângerilor.

"Trump este în întregime nepregătit să-și îndeplinească atribuțiile unui Președinte - el este ignorant in ce priveste regulile de baza ale economiei și in politica externă; el a pretins o afinitate față de Președintele Vladimir Putin, care caută să restrângă libertatea religioasă a creștinilor ruși, care a invadat Ucraina și il sprijină pe criminalul de război, Președintele sirian Bashar al-Assad", a continuat publicatia americana evanghelica.

Dar, în cele din urmă, Christian Post le-a reamintit cititorilor sai, că fie ca Trump sau Clinton va veni in noiembrie, situația va fi una dificilă.

"Evanghelicii care isi declară în mod public sprijinul pentru Trump ar trebui să facă acest lucru, dar doar cu un grad ridicat de retinere in vocea lor, menționând că singurul motiv pentru care îl votează, este alternativa mult mai rea", proclama editorialul.

Un sondaj de luna trecuta arata ca aproape 80% din evanghelicii albi au planificat să voteze pentru candidatul republican.

Cu toate acestea, publicul american rămâne în mare parte nemulțumit, atât de Clinton cat și de Trump, sondajele reflectand proporții mari ale aversiunii publice exprimate fata de ambii candidați.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01245 sec - PID: 30409