37

Mii de oameni la Palatul Brancovenesc din Mogosoaia (foto si video)

Publicat în urmă cu un an, în Lonews, de
Ieri, 16 august 2016, cu ocazia praznuirii Sfintilor Martiri Brancoveni (Constantin, Constantin, Stefan, Radu, Matei si Sfetnicul Ianache), au avut loc mai multe evenimente deosebite, in cinstea lor, la Palatul Brancovenesc din Mogosoaia.Evenimente dedicate Sfintilor Martiri Brancoveni, la Palatul MogosoaiaAstfel, incepand de la orele diminetii, s-a savarsit slujba Sfintei Liturghii in cinstea Sfintilor Brancoveni, la care au participat peste 8 clerici. Dupa Sfanta Liturghie, credinciosii au putut urmari un spectacol realizat de copiii din Mogosoaia, iar mai apoi a urmat o agapa in curtea Palatului, la care au participat peste 200 de persoane.

Mii de oameni s-au inchinat la Moastele Sfintilor Martiri Brancoveni, la Palatul Mogosoaia

La acest eveniment, miile de credinciosi s-au putut inchina la icoana cu Particele din Moastele Sfintilor Martiri Brancoveni (foto), care se afla mereu, spre inchinare, in bisericuta ctitorie brancoveneasca, de la intrarea in incinta palatului.

Manifestarile dedicate Sfintilor Martiri Brancoveni au inceput cu trei zile in urma.

In partea dreapta a acestui articol, puteti vedea un material video realizat de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, la acest eveniment.

Sfantul Constantin Brancoveanu s-a nascut in anul 1654 in judetul Olt si a ramas orfan de tata, la varsta de doar un an. A fost crescut de Constanin Cantacuzino, unchiul sau, s-a casatorit cu Marica si au avut 11 copii, 4 baieti si 7 fete: Constantin, Ștefan, Radu, Matei și Stanca, Maria, Ilinca, Safta, Anca, Bălașa, Smaranda. A fost Domnitor al Tarii Romanesti timp de 26 de ani, fiind iubit si repsectat de popor. A fost invinuit si condamnat, fara a sti, de turci pentru ca l-a ajutat pe Petru cel Mare in razboiul dintre Rusia si Turcia, turcii dorind in ascuns sa se razbune. Au fost prinsi si dusi la Istambul, unde au fost decapitati - Constantin Brancoveanu, fiii sai si Sfetnicul Ianache. Doamna Marica si fetele au fost eliberate si au plecat la Venetia. Sfantul Constantin Brâncoveanu a fost unul dintre cei mai mari ctitori de biserici și mănăstiri romanesti (spre exemplu: Mănăstirea Sâmbăta de Sus, Mănăstirea Surpatele, Mănăstirea Polovragi și Mănăstirea Turnu). Trupurile neinsufletite au fost gasite, mai apoi, de Patriarhia de Constantinopol. Au fost canonizati la 20 iunie 1992.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Trimite
Powered by InterChat

π 0.01644 sec - PID: 7814