53

Guvernul turc nu a permis ca Liturghia din acest an, la Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, sa mai fie oficiata în Mănăstirea istorică a Maicii Domnului din Sumela, în regiunea Trapezundului.

După cinci ani consecutivi, în cursul cărora autoritățile turcești au permis ca Sfanta Liturghie ortodoxa sa fie oficiată pe data de 15 august, in Mănăstirea istorică a Maicii Domnului din Sumela, în regiunea Trapezundului, in acest an aceasta permisiune nu a mai fost acordata.


Manastirea Sumela: Guvernul turc nu a mai permis, ieri, oficierea Sfintei Liturghii


Conform publicatiei Romfea, autoritatile au justificat interdicția, prin lucrările de restaurare și de consolidare care sunt în curs de efectuare. 

Cu toate acestea, cercuri din Patriarhia de Constantinopol sustin că aceste motive sunt doar scuze. Ele își exprimă temerea că mănăstirea a fost închisă in urma islamizarii guvernului turc actual.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
113
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10644 sec - PID: 15892