47

Cea mai buna traducere a Bibliei: Biblia mamei mele (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Într-o zi, la facultatea tehnica in care studiam, imi amintesc ca a luat nastere, la un moment dat, in timpul unui curs, o discutie pe tema Bibliei.

Profesorul, preocupat de subiect si totodata bun cunoscator al acestuia, desi preda o materie fara absolut nicio legatura directa, a inceput sa povesteasca despre mai multe traduceri si versiuni ale Bibliei si despre importanta citirii acesteia, in viata noastra.

Discutia s-a mutat, pe rand, de la un student la altul, fiecare dintre noi impartasind din experientele si trairile, impresiile pe care le-am avut atunci cand am deschis Biblia pe care, cei mai multi dintre noi, o aveam in casa. Unii dinte noi aveau versiuni mai vechi, altii mai noi, cu traduceri mai mult sau mai putin recente, publicate atat in tara, cat si prin strainatate.

Discutia revenind, ulterior, in punctul de unde plecase - la profesor - acesta a incheiat avertizand asupra editiilor vehiculate si a eventualelor erori strecurate, mai mult sau mai putin voit, de grupurile de sectanti care incepusera sa isi manifeste prezenta pe strazile orasului, odata cu caderea comunismului.

Din toata discutia, insa, ceea ce am reusit sa memorez, a fost raspunsul unui coleg care, stand mai retras pana la acel moment, ne facuse pe toti curiosi vizavi de tacerea sa pe marginea acestui subiect. 


Intrebat de profesor, ce parere are despre subiectul deschis, dupa ce s-a gandit o clipa, acesta a explicat:

"As fi vorbit si eu despre versiunea Bibliei care m-a impresionat cel mai mult, sau despre traducerea cea mai potrivita, insa aceasta nu cred ca va putea fi de vreun folos, asa cum mi-a fost mie. Fiindca, cea mai folosita si folositoare versiune a Bibliei, care mie mi-a marcat fiinta, a fost Biblia... in versiunea mamei mele".

Ceilalti, destul de surprinsi, au sarit imediat, putin zambitori:

"Oh, nu stiam ca mama ta a tradus Biblia".

La care el a raspuns, simplu: "Da, mama mea a tradus-o, prin felul ei de a fi, si prin viața sa".

Un articol pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de autor: KSLCatalin
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
96
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08687 sec - PID: 20829