31

FESTIVAL INTERNATIONAL DE FOLCLOR la Sibiu - zile de sarbatoare (foto)

Publicat în urmă cu un an, în Lonews, de
CANTECELE MUNTILOR - ziua a 4-a - un eveniment in parteneriat media oficial Lacasuri Ortodoxe

In urma cu o zi, 6 august 2016, în cea de-a patra zi a Festivalului Internațional „Cântecele Munților”, Mexicul și România au facut spectacol în Piața Mare din centrul Sibiului.

FESTIVAL INTERNATIONAL DE FOLCLOR - CANTECELE MUNTILOR 2016 - Dublă sărbătoare în Piața Mare a Sibiului

La ora 19:00, ansamblurile „Guijarro”, „Ardealul”, „Arcanul”, „Cununiţa”, „Cununa Carpaţilor” și „Dor Transilvan” au deschis regalul folcloric. Ritmurile mexicane și cele românești, dansurile guerrero, La Bamba, el Zapateado, el Colas, suitele de jocuri populare din Ardeal, Bucovina și Muntenia – au încins atmosfera în Piața Mare din Sibiu.

Spectacolul coregrafic a fost urmat de cel muzical, dedicat interpretei Mariana Anghel, în cadrul spectacolului „Tare-aș vrea floare să fiu”. La aniversarea a 50 de ani de viață, alături de îndrăgita interpretă s-au aflat prieteni și colegi de scenă: Nicoleta Voica, Vasile Conea, Carmen Popovici Dumbravă, Alexandru Pugna, Nineta Popa, Traian Stoiţă, Camelia Cosma Stoiţă, Alina Bîcă, Daniel Rosalim, Viorica Ţepeş, Ilie Medrea, Alina Pinca, Adriana Anghel, Ionuţ Fulea. Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra „Novi Sad”.

Spectacolul a fost prezentat de vedeta TVR, Iuliana Tudor.

FESTIVAL INTERNATIONAL DE FOLCLOR - CANTECELE MUNTILOR 2016 - Seară tradițională chiliană

Ritmurile iuți au fost „ingredientele” serii tradiționale chiliene, organizate în cadrul celei de-a 41-a ediții a Festivalului Internațional „Cântecele Munților”. Evenimentul în stil sud-american a avut loc la ora 20:00, la Restaurantul Cercului Militar din Sibiu.

Gazde au fost membrii Ansamblului Folcloric din Temuco, Chile.

FESTIVAL INTERNATIONAL DE FOLCLOR - CANTECELE MUNTILOR 2016 - Workshop-uri de dans și expoziție indoor

In aceeasi zi, au avut loc două workshop-uri de dans: unul dedicat Călușului românesc, susținut de coregraful Nichita Dragomira, la sediul C.J.C.P.C.T. „Cindrelul – Junii” Sibiu, si atelierul cu dansuri din Serbia și România, la Cercul Militar Sibiu.

Și, tot la sediul Cercului Militar Sibiu, a mai fost deschisa expoziția de cultură tradițională românească. cei ce au vrut sa surprinda atmosfera vieții de altădată din satul românesc, să vada războiul de țesut, patul cu perini, icoana cu chindeauă și costumele tradiționale, vechi de o sută de ani, au poposit in aceasta expoziție.

FESTIVAL INTERNATIONAL DE FOLCLOR - CANTECELE MUNTILOR 2016 - Primire oficială la Consiliul Județean Sibiu

La cea de-a 41-a ediție a Festivalului Internațional „Cântecele Munților” au participat ansamblurile „Guijarro” - Mexic, „Svetozar Marković” - Serbia, Orchestra de Muzică Populară a Consiliului Național al Minorităților Naționale Române „Novi Sad” din Serbia, Ansamblul Folcloric “Temuco” - Chile, Asociaţia Culturală „Achna Forest”- Cipru, Asociația Culturală a Sașilor din Bavaria – Germania, ansamblurile: „Dor Transilvan” – Cluj, „Cununa Carpaţilor”- București, „Cununiţa”- Arad, „Arcanul” – Suceava şi „Ardealul”, „Ceata Junilor”, „Veteranii Junii Sibiului” din Sibiu, precum și gazda festivalului, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”.

Ansamblurile au fost primite oficial vineri, 5 august 2016, la sediul Consiliul Județean Sibiu, de către doamna Daniela Câmpean, președinta CJ Sibiu, domnul Marcel Luca, vicepreședinte CJ Sibiu, doamna Silvia Macrea, director festival și manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu. Oaspeții festivalului au fost primiți cu pâine și sare de către gazdele „Junii Sibiului”, în acorduri de muzică tradițională românească. Fiecare ansamblu a primit o Diplomă de excelență din partea instituțiilor organizatoare și au mulțumit prin scurte momente muzical-coregrafice.

Festivalul este organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Festivalul Internațional „Cântecele Munţilor” este singurul eveniment sibian cuprins în Calendarul Consiliului Internațional al Organizatorilor de Festivaluri de Folclor și unul dintre cele opt din România. Coproducător al festivalului este Societatea Română de Televiziune. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Trimite
Powered by InterChat

π 0.01299 sec - PID: 7813