49

Ucraina - ce a discutat Porosenco cu Patriarhia Ecumenica (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
(Foto: RISU)
Președintele Ucrainei a avut o întâlnire cu un reprezentant al Patriarhiei Ecumenice - Arhiepiscopul Iov de Telmessos.

Ucraina - Porosenco discuta cu Patriarhia Ecumenica, despre Comisia speciala


Șeful statului ucrainean și-a exprimat recunoștința pentru "atenția Bisericii Mamă a Constantinopolului, privind acordarea autocefaliei Bisericii unice naționale Ortodoxe a Ucrainei", dupa cum informează Biroul de presă prezindential.

Președintele a atras atenția, in mod desoebit, asupra faptului că Sfântul Sinod al Patriarhiei de Constantinopol a stabilit o comisie specială pentru luarea în considerare a cererii Parlamentului ucrainean, privind acordarea autocefaliei pentru Biserica Ortodoxă Ucraineană (a laturii sale schismatice, desprinsa de sub Biserica Ortodoxa canonica a Ucrainei, de sub Patriarhia Moscovei - vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

"Președintele este încrezător că Comisia nu va întârzia lucrarile sale, având în vedere situația din Ucraina", se mai arata in comunicat.

Ucraina - Porosenco intervine politic pe langa Patriarhia Ecumenica


Poroșenko a dat asigurări că autoritățile ucrainene sunt "unite în aspirația de a avea o Biserica unică națională Ortodoxă" și a menționat că problema respectivă devine din ce în ce mai actuală, în contextul provocărilor globale.

"Noi ar trebui să-i ajutam pe credincioși să isi vada indeplinite visele lor privind o singură Biserică", a spus Petru Porosenko.

Ucraina - Patriarhia Ecumenica ii raspunde lui Porosenko


Reprezentantul Sanctitatii Sale Bartolomeu I, Arhiepiscopul Iov de Telmessos, a transmis salutări din partea Sanctitatii Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și a întregii Biserici Mamă a Constantinopolului. El a dat asigurări că Patriarhul Ecumenic vrea să ajute Ucraina.

Părțile au discutat despre rolul statului și al Bisericii în prevenirea utilizării factorului religios in destabilizarea situației din Ucraina.

Potrivit Președintelui, sarcina Guvernului nu a fost aceea de a provoca conflicte inter-religioase și inter-confesionale, exprimandu-si satisfacția în legătură cu activitatea recentă a organelor de aplicare a legii.

Ucraina - Porosenko, incantat de pozitia Patriarhului Ecumenic Bartolomeu


Petru Poroșenko a felicitat Patriarhia Ecumenică privind "organizarea cu succes" a Sfantului si Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe (din Creta)" [vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe].

"Consider că a aprobat și întărit autoritatea Sanctității Sale [Bartolomeu] în lumea ortodoxă", a spus Președintele.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
106
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09914 sec - PID: 30729