31

Specialista in animatie cu nisip, din Crimeea, Xenia Simonov, in varsta de 31 de ani, și-a încheiat lucrarea la o nouă poveste, reprezentata în nisip, si a lansat-o cu ocazia zilei de sărbătoare a Noii Mucenite Elisabeta (Romanova).


INGERUL ALB - Sfanta Elisabeta - un nou film in premiera, in programul TV Lacasuri Ortodoxe


"Filmul INGERUL ALB este dedicat vieții și morții Marii Ducese", a declarat Xenia Simonov, pentru publicatia Moskovsky Komsomolets. 

"Am conceput ideea pentru film și scena finală, în urmă cu cinci ani, iar in tot acest timp filmul a fost imbogatit cu noi detalii".

"Filmul meu, INGERUL ALB, cu siguranta a debutat in timpul calatoriei pe care am facut-o in Alapayevsk, in 2011: atunci, la invitația Mitropolitului Kirill de Ekaterinburg și Verhoturye, eu si soțul meu am ajuns la Ekaterinburg, pentru Sarbatoarea "Zilelor Regale". În ultima zi a călătoriei noastre, pe 18 iulie, ne-am dus la Alapayevsk, unde am vizitat clădirea așa-numitei Școli Napolnaya - locul in care Sfanta Elisabeta Feodorovna si-a petrecut ultimele luni ale vieții sale, în stare de arest. Aceasta este o clădire cu clase si incaperi mici. 

Intr-una dintre acele camere s-au aflat Sfanta Elisabeta Feodorovna împreună cu Sfânta ucenica Varvara. Bărbații au locuit în alte încăperi. Ni s-a povestit despre evenimentele din ultima noapte teribilă: despre modul în care acestea s-au trezit, aruncate într-un vagon, duse in pădure, spre o mină abandonată în întuneric. Desi călăii le spusesera ca doar le duc intr-un loc mai sigur, captivele simtisera unde aveau sa fie duse.

INGERUL ALB - Sfanta Elisabeta - un nou film in premiera, in programul TV Lacasuri Ortodoxe | Martiriul


În continuare a avut loc martiriului Marii Ducese și al  celor care o insoteau - acum, acolo se afla Mănăstirea Noilor Martiri ai Rusiei. Toti acestia (cu excepția Marelui Duce Serghei Mihailovici, care a fost împușcat în cap) au fost aruncați de vii într-o mină adâncă, în apropierea Alapayevsk, și apoi au fost aruncate asupra lor grenade și pietre. 

Cu toate acestea, potrivit unui examen al expertilor, de mai târziu, efectuat atunci când toate trupurile au fost ridicate, în 1919, aproape toți martirii au murit in urma rănilor și de foame, după o agonie lunga si teribilă.

INGERUL ALB - Sfanta Elisabeta - un nou film in premiera, in programul TV Lacasuri Ortodoxe | Sfintenia de ieri


Marea Ducesă, împreună cu unul dintre Marii Duci, nu au căzut la fundul minei, ci au cazut pe o margine aflata la jumatatea gropii. Și, in urma examinarii specialistilor, știm că Sfanta Elisabeta i-a bandajat capul Ducelui rănit mortal, Ioan Constantinovici, cu o bucată din hainele ei. 

Trupul Sfintei Elisabeta a fost găsit neputrezit; degetele de la mâna dreaptă erau stranse in semnul crucii. Avea o vanataie (de dimensiunea palmei unui copil) la partea din spate a capului. O grenadă neexplodată a fost găsită lângă ea.

INGERUL ALB - Sfanta Elisabeta - un nou film in premiera, in programul TV Lacasuri Ortodoxe | Sfintenia din crinii de azi

O atmosferă specială domnește în zona din jurul fostei mine. Mina in sine a fost umpluta: acum tot ceea ce a mai rămas, este un șanț superficial, acoperit cu iarbă verde lucitoare și înconjurat de garduri de fier forjat. Crini albi cresc în jurul gardului - ei sunt simbolul Marii Familii Hessian. Iar Ella (Elisabeta), Prințesa de Hesse-Darmstadt de Rin, a provenit tocmai din această familie. Acesti crini au patruns adanc în sufletul meu. Erau minunati (așa cum este tot ceea ce este asociat cu această mare femeie) și am decis ca crinii albi să devină nota dominantă a filmului planificat.

Acolo sunt păduri și o liniște de cristal, pretutindeni. Acolo sunt înghețuri de noapte, chiar și în timpul verii, și pini care se inclina la vânt - martori tăcuți ai crimei pe care, se pare, au iertat-o. Si sfanta a iertat-o. Înainte de a fi împinsa în mină, Sfanta Elisabeta s-a rugat cu cuvintele lui Hristos: "Doamne, iartă-le lor, că nu ştiu ce fac!" (vezi Sfânta Evanghelie după Luca 23:34)...

INGERUL ALB - Sfanta Elisabeta - un nou film in premiera, in programul TV Lacasuri Ortodoxe | Animatie cu nisip


Filmul s-a dezvoltat în mintea mea timp de cinci ani, dar a fost creat într-un termen scurt, record - imediat ce m-am întors din călătoria mea din străinătate, am început filmarile. Cea mai mare parte a filmului a fost trasa în tehnica "animație cu nisip", în timp ce restul filmului - în tehnica "animație in plastic", care este un desen în nisip lichid.

Intenționez să prezint acest film la o serie de festivaluri de film și la festivaluri de animație. Filmul este accesibil tuturor și voi fi fericita daca filmul prezinta interes si valoare in fata tuturor celor care prețuiesc amintirea Marii Ducese Elisabeta Feodorovna".

Cu multumirile de rigoare, filmul INGERUL ALB a fost oferit si este disponibil, spre prezentare, Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, iar el poate fi urmarit, de astazi, in premiera, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, in playerul aflat pe toate paginile LONews (www.lonews.ro). 

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
50
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08999 sec - PID: 10796