19

Clericii urmeaza sa le vorbeasca credincioșilor ortodocsi, despre raul pe care coruptia il provoaca in sufletul omenesc, trebuind sa se concentreze pe mesaje anti-corupție.


Cel putin asa considera șeful Departamentului Sinodal al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru relațiile cu forțele armate și agențiile de aplicare a legii, protopopul Serghei Privalov.

Coruptia poate fi infranta cu ajutorul predicilor preotilor ortodocsi - luarea si darea de mita

"Practica actuală a educației anticorupție, in ce priveste Biserica Ortodoxa Rusa, include rugăciunea zilnică și activitatea pastorală, in vederea curatirii sufletesti a semenilor noștri - cetățeni ghidati de legea conștiinței, în alegerea deciziilor lor vitale, inclusiv în ceea ce privește luarea si darea de mită" - a declarat Privalov, într-un raport citat de Ria Novosti, prezentat in cadrul reuniunii Grupului de lucru al Consiliului Prezidențial al Federației Ruse în lupta împotriva corupției și cooperarea cu societatea civilă, care a avut loc ieri.

Predicile anti-coruptie in biserici, o solutie eficienta in infrangerea coruptiei


Principalele domenii ale educației anticorupție, a mai spus el, ar fi, printre altele: "predicarea în biserici și prezentarea poziției Bisericii fata de aspectele corupției".

Reprezentantul Bisericii consideră că conștiința religioasă "implică automat un grad înalt de ascultare față de legile conștiinței și ale statului".

Preotii ortodocsi vor sa predice impotriva coruptiei - in ajutorul statului

Anterior, Patriarhul Chiril al Rusiei declarase că Biserica Ortodoxa Rusă poate ajuta statul să contracareze în mod eficient corupția

Conform acestuia, Biserica ii poate educa pe oameni, în spiritul valorilor evanghelice și al celor mai înalte standarde morale.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
140
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09419 sec - PID: 9243