12

Statul Ucrainean declara razboi, oficial, Bisericii Ortodoxe canonice (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

La sesiunea solemnă de zilele trecute, organizata cu ocazia celei de-a 20-a aniversari a Constituției Ucrainei, au fost invitați Primatii tuturor confesiunilor, cu excepția... Bisericii Ortodoxe canonice Ucrainene, fapt care a demonstrat o încălcare a drepturilor de egalitatea a cetățenilor din motive religioase, conform unui raport al Uniuniunii Jurnalistilor Ucraineni.

La sesiune, au participat principalii politicieni ai țării, reprezentanții organizațiilor civile, inclusiv Primatii tuturor cultelor și reprezentantii asociațiilor religioase ale Ucrainei, cu excepția... celei mai numeroase Biserici Ortodoxe din Ucraina: Biserica Ortodoxă Ucraineană, singura Biserica Ortodoxa canonica, recunoscuta in sanul Ortodoxiei universale.

"De data aceasta, nu a fost transmisa nicio invitație catre Oficiul Mitropoliei Kievului, de a participa la festivitățile ocazionate de Ziua Constituției. Prin urmare, administratia organului legislativ suprem al Ucrainei a încălcat grav normele constituționale fundamentale privind cea de-a 20-a aniversare a legii fundamentale a Ucrainei, subliniind astfel faptul că nu toți cetățenii din statul nostru se bucură de drepturi egale, pornind de la convingerile lor religioase", subliniază raportul.

"Se asteapta ca Administrația Radei Supreme să justifice acțiunea sa, care este un exemplu elocvent de discriminare a statului împotriva celei mai mari denominatiuni din țară. 

Biserica Ortodoxa Ucraineana a strans laolalta milioane de cetățeni ucraineni care au participat la momentul respectiv în alegerea Parlamentului, în componența sa actuală" - a declarat si Diviziunea de Crestere a Nivelului de Constientizare.

Potrivit expertului politic Mihail Pogrebinskiy, gestul "înseamnă război declarat împotriva cultului ucrainean cel mai influent - Biserica Ortodoxă Ucraineană" și contrazice absolut Constituția și legile Ucrainei.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
107
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08949 sec - PID: 30866