37

Politia din New York ar putea avea politisti cu barba

Publicat în urmă cu un an, în Lonews, de
NYPD si-ar putea revizui regulile privind lungimea admisa a barbilor, pentru ofiterii proprii. Reglementarile din prezent le interzic ofițerilor să poarte bărbi care depasesc o anumită lungime.

Problema a fost ridicată in urma unui apel in instanță, de săptămâna trecută, al unui adintre angajați, potrivit AP.

Ofiterul Syed Masood a pornit acest proces, fiind un musulman practicant, dupa ce anterior fusese suspendat din serviciul sau, pentru că a refuzat să-și radă barba de aproape 3 centimetri lungime. Incidentul a mai coincis si cu luna musulmana a Ramadanului, considerata sacra, asa incat problema s-a agravat.

Poliția a declarat că limita lungimii bărbii este stabilită conform unora dintre dispozitivele de securitate - măștile de gaze trebuie să se potrivească bine pe față. Cu toate acestea, Sayed sustine ca normele din prezent sunt neconstituționale și ca este forțat să adere la ele.

Cel ce a facut plangerea se așteaptă ca instanța să interzică departamentului de poliție sa ceara respectarea unor astfel de reguli și mizează pe o compensație financiară. Ulterior, dupa cum a raportat Ria Novosti, Syed a fost repus în serviciu.

Examinarea acestei probleme, de către avocații NYPD, poate dura aproximativ patru luni.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Trimite
Powered by InterChat

π 0.01115 sec - PID: 18344