29

Departamentul Aviatiei Civile din Malayezia, apartinand Malaysia Airlines, a oprit functionarea transportatorului propriu "Rayani Air", primul din lume care lansase zboruri conforme cerințelor legii islamice Sharia, dupa cum precizeaza un raport al agentiei frantuzesti AFP.

Raportul arata ca o ancheta pe aceasta tema a fost deschisa in luna aprile a acestui an, după mai multe plângeri din partea pasagerilor și autorităților, pornite de la întârzieri sau anulari, in ultimul minut, ale unor zboruri.

Conform unei declaratii a sefului Departamentului in cauza, Azharuddin Abdul Rahman, citat de agentia ruseasca Ria Novosti, autoritățile au decis să oprească activitatea companiilor aeriene, intrucat "ordinea și siguranța industriei aviatice este de importanță capitală".

In decembrie, compania aeriană Rayani Air a operat primul zbor efectuat în deplină conformitate cu cerințele Shariei. Conform normelor impuse de codul islamic, la bordul aeronavei nu se serveau decat alimente halal, fara carne de porc sau alcool, insotitoarele de zbor au fost obligate să poarte văl, iar membrii non-musulmani ai echipajului sa poarte haine decente.

Pe langa alte astfel de norme, conform Ria Novosti, înainte de zbor, la bordul avionului, se facea o rugăciune.

Religia de stat in Malaezia este Islamul, practicat de aproximativ 60% din populatie. In aceeasi tara, creștinii reprezinta doar aproximativ 9% din populatie, in cea mai mare parte etnici chinezi și indieni.


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
53
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.1129 sec - PID: 22753