19

Iacob Putneanul, Sila, Paisie si Natan - noi sfinti in calendarul BOR

Publicat în urmă cu 2 ani, în Lonews, de
Ieri, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat cnonizarea Mitropolitului Iacob Putneanul al Moldovei (1750-1760), cu ziua de sărbătorire 15 mai, și a Cuvioşilor Sila, Paisie și Natan de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, cu ziua de sărbătorire 16 mai.

Decizia a fost facuta publica, printr-un comunicat al Biroului de presa al Patriarhiei Romane, lansat imediat dupa incheierea sedintei.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe v-a informat, anterior, inca din data de 23 mai 2016, despre intentia canonizarii noilor sfinti, dupa ce a fost semnalata propunerea de canonizare, formulata de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, aflata sub pastorirea directa a Înaltpreasfintitului Părinte Pimen (foto).

La acea data, Sinodul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, intrunit sub presedintia Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, avizase favorabil noile propuneri de canonizare (click aici [http://lonews.ro/alter-news/22639-noi-canonizari-iacob-putneanul-si-cuvio-ii-sila-paisie-i-natan-de-la-sihastria-putnei.html] ).

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Trimite
Powered by InterChat

π 0.01585 sec - PID: 18344