17

VARA - e timpul vacantelor si al distractiei (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
1. Grăiam inimii mele: "Vino să te ispitesc cu veselia şi să te fac să guşti plăcerea!" Şi iată că şi aceasta este deşertăciune.
2. "E nebunie!" am zis despre râs. Şi despre veselie: "La ce poate să folosească!" (Ecclesiastul)

Pentru orice lucru, exista un timp; un timp pentru fiecare lucru de sub cer - un timp pentru a vorbi, si un timp pentru a păstra tăcerea...

Călugărițele și călugării ne învață ce este bun pentru sufletele noastre. O astfel de lecție, supremă, se bazează pe tăcere. Asa dupa cum Profetul Amos spunea: "omul cel înţelept va tăcea" (5,13), călugării cinstesc tacerea, iar noi ar trebui sa luam aminte la sfatul lor, dacă vrem să avansam pe calea spre Împărăție.

In societatea de astazi, vara devine timpul vacantelor si al distractiei. Indemnati de toti, plecam de acasa, oriunde ni se pun la dispozitie zgomote si locuri de distractie. Acolo, odata ajunsi, ne oprim pana si telefoanele. Nu mai vrem sa stim de nimic si de nimeni. Ne detasam de toate, lasand totul deoparte si sustinem ca ne "recreem". Devenim, prin asta, una cu acel loc si cu acea distractie....

Ne rugam... 
Ne-am intrebat vreodata daca reusim sa ne detasam, intr-o aceeasi masura, de lumea noastra exterioara? Iata ce ne spune unul dintre Părintii nostri:
"Cunoașterea duhovnicească vine prin rugăciune, prin liniște profundă și prin completă detașare.

Astfel, putem cu certitudine sti, daca suntem în relatie corectă de rugaciune cu Dumnezeu: dacă, în timpul in care nu mai vorbim, pastram fierbinte amintirea lui Dumnezeu, într-o netulburata liniste". (Sfantul Diadoh al Foticeii, despre cunoașterea spirituală).

Sa nu uitam: pozele ademenitoare care promit să ne aducă plăceri extraordinare, experiențele exotice, alimentele delicioase, chiar si vacantele cele mai frumoase, devin în cele din urmă doar o chestiune de amintire, de film si de fotografie. Ne vom întoarce "odihniti", dar asta nu va dura prea mult timp. 

Niciodată nu e simplu sa te rupi de vechile obiceiuri...
Sa ne provocam la o călătorie pe drumul Împărăției lui Dumnezeu, descoperind locul ei de pornire, care se afla in inima noastra, si va fi infinit mai mare bucuria castigata de noi. Sa incepem prin a recunoaște că suntem niste sclavi ai mediului in care traim. Iar dacă este așa, atunci sa incepem totul, dar cu ajutorul lui Hristos, cu hotarare, cu atentie la toate si, mai ales... in liniste. 

Invata sa pretuiesti linistea si sa iubesti tacerea...
Pornind de la o predica a Prot. Vladimir Berzonschi, un articol de: KSLCatalin
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
143
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09187 sec - PID: 21533