24

12 IUNIE, declarata Ziua Misiunii Ortodoxe in Inchisori

Publicat în urmă cu 2 ani, în Lonews, de
Ziua de 12 iunie 2016 a fost desemnata, in vederea sensibilizarii credinciosilor si nu numai, drept "Duminica misiunii in slujba celor aflati in inchisoare", de catre Episcopii Ortodocși Canonici ai Statelor Unite ale Americii, informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Ziua speciala va evidenția activitatea misiunii crestin-ortodoxe fata de cei aflati in inchisoare.

Prntr-o scrisoare semnată de către IPS Arhiepiscop Mark de Philadelphia și Pennsylvania de Est, din cadrul Bisericii Ortodoxe a Americii, parohiile din toate jurisdicțiile sunt rugate să reflecteze in mod special, in aceasta zi, asupra cuvintelor Sfântului Ioan Kronstadt: "Nu confunda persoana, formată dupa Chipul lui Dumnezeu, cu răul care se gaseste în ea: pentru că răul nu este decât o nenorocire, o boală, o aratare drăceasca. Dar, esența insasi a persoanei, este Chipul lui Dumnezeu, iar Acesta rămâne în ea, în ciuda oricarei mutilari".

"Ar trebui să vedem oamenii, nu așa cum sunt ei, ci asa cum ar putea deveni ei prin Credința Ortodoxă, prin Sfanta Biserica Ortodoxa, care dau sens întregii vieți, fiind în măsură să aducă vindecare unui om ratacit", se mai arata in scrisoare.

"Prin misiunea ortodoxa in slujba celor privati de libertate, fiecare dintre noi Il poate vizita pe Iisus, în închisoare", se mai arata in scrisoarea amintita.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Trimite
Powered by InterChat

π 0.00961 sec - PID: 18344