18

Emiterea de monede: Biserica Rusa solicita un control international

Patriarhia Moscovei a criticat, in ultimele ore, sistemul economic mondial și a îndeamnat sa fie preluat controlul asupra emiterii de monede (unitati monetare) la nivel mondial.

"Dacă omenirea are nevoie de unitati monetare, atunci trebuie sa aiba loc o cotitură la nivel planetar in contabilitatea economică, eliberarea unor astfel de unitati trebuind să se faca doar sub un control internațional, la care toate statele Pământului sa participa în mod proporțional", prevede un proiect de document privind globalizarea economica, publicat de Biserica Ortodoxa Rusa.

Documentul a fost elaborat in cadrul prezentei inter-sinodale - ca organ consultativ al Bisericii Ortodoxe Ruse, unde, alaturi de ierarhi, participa și simplii preoți, călugării și credincioșii trimisi ai diferitelor eparhii.

Potrivit documentului, în ciuda prăbușirii sistemului colonial mondial, cele mai bogate state "urmaresc sa isi sporeasca bogatia, pe seama celorlalte", explorand noi orizonturi de consum.

"Banii sunt oferiti pentru munca sau resurse naturale de neinlocuit, grație imprimeriilor monopolului detinut de emitentii mondiali", se arata între altele.

Autorii indică faptul că o astfel de globalizare unilaterală, "ofera privilegii nejustificate anumitor participanți, pe seama celorlalți, ca rezultat parțial și, uneori, in fapt, pierderea totala a suveranității".

Conform Interfax, reprezentanții Bisericii au subliniat faptul că "decalajul tot mai mare intre proprietati, contribuie la înmulțirea pacatului, deoarece provoacă poftele carnii, pe de o parte, si invidie și ură, pe de altă parte".

Documentul critică, de asemenea camata și sistemul de împrumut și afirmă că imposibilitatea de a returna o datorie amenința cu falimentul un debitor, astfel incat este "amenințată cu falimentul întreaga umanitate".

Reamintim ca, in cele mai multe cazuri, o bancă centrală detine dreptul de monopol in emiterea de monede și bancnote (bani) pentru propria arie de circulație (o țară sau un grup de țări). Producția de valută de către bănci (credit), este controlata printr-o politica monetară.

Din cate se stie, cursul de schimb reprezinta prețul la care două monede pot fi schimbate între ele, iar in acest caz guvernele intervin pe piață, pentru a cumpăra sau a vinde moneda lor, in sensul echilibrarii cererii și ofertei. In cazul în care o țară deține controlul asupra propriei monede, acest control este exercitat fie de către o bancă centrală, fie de catre un Minister al Finanțelor. Instituția care detine controlul politicii monetare este numită autoritate monetară, aceasta avand, dupa caz, diferite grade de autonomie din partea Guvernelor care o creează.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
132
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15763 sec - PID: 28945