28

MOTO-pelerinajul Lupilor Noptii, pe Muntele Athos

Publicat în urmă cu 2 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Clubul rusesc de motociclisti Night Wolves (Lupii Noptii) din Rusia intentioneaza ca pelerinajul pe "Muntele Sfânt", în Grecia, sa devina un eveniment anual, conform purtătorului de cuvânt al Clubului, Vadim Strogov. Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferințe de presă organizate la Centrul Rus de Știință și Cultură din Atena, fiind citata de publicatia Sputnik.

Membrii clubului, care au câștigat notorietate în Europa, anul trecut, in urma tururilor lor controversate pe ruta Moscova-Berlin, dedicate victoriei sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-Al Doilea Razboi Mondial, se afla în prezent în Grecia, pentru a sărbători aniversarea celor 1000 de ani de prezenta a monahismului rus in Muntele Athos (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Astazi, 20 mai (7 mai, conform calendarului iulian), ortodocșii il cinstesc in mod deosebit pe Sfantul Antonie al Peșterilor, "părintele monahismului rusesc". Moto-pelerinajul pe Muntele Sfânt al Lupilor Noptii, "include preoți din Lavra Sfanta Treime-Sfantul Serghie, din regiunea Moscovei, precum și credincioși ortodocși din Bulgaria, Belarus și Serbia.

Luând cuvântul la o conferință de presă tinuta in Atena, reprezentantul clubului, Strogov, a declarat că motocicliștii "doresc să facă, din pelerinajul in Grecia, un eveniment anual. Misiunea noastră este unitatea poporului credincios ortodox".

Purtătorul de cuvânt i-a invitat pe motociclistii greci în Rusia și a promis că Lupii Noptii sa ofere sprijin oricarui grup de pelerini. Potrivit lui Strogov, motociclistii au organizat astfel de pelerinaje in ultimii 10 de ani (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), dar în acest an este prima dată când au pornit spre Grecia.

"Acesta este primul nostru pelerinaj in Republica Elena. Am pornit din Salonic, pe 12 mai (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), am vizitat mai multe mănăstiri și lacasuri, iar planul pentru Atena include vizitarea Bisericii Ruse și a Cimitirului din Pireu, unde depunem o coroană pentru marinarii noștri, care au căzut în luptă pentru eliberarea Greciei [în cel de-Al Doilea Razboi Mondial]".

Motociclistii mai planuiesc, in aceste zile, sa ajunga in Corint, Patras și să revina la Salonic, prin Meteora. Un al doilea grup va merge, din Atena, in Muntele Athos, la Mănăstirea Vatoped, pe al carei staret Lupii Noptii l-au cunoscut de mai mulți ani.

"Am luat cu noi icoane - daruri pentru manastirile si lacasurile din Grecia - o națiune care ne este foarte draga; ne vom intoarce, de asemenea, cu daruri pentru mănăstirile ortodoxe rusești".

Strogov a remarcat faptul că pelerinajul motocicliștilor în Grecia nu a fost lipsit, deja, de incercarile sale. "Autoritățile poloneze au anulat o serie de vize pentru motociclistii nostri, și nu au putut ajunge pe traseu, pe propriile lor motociclete. A trebuit să zboare spre Grecia cu avionul și să încerce să închirieze motociclete la fața locului". Alți motocicliști au fost nevoiti sa călătorească in mașina.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al clubului, Vladimir Smirnov, a declarat că doreste să mulțumească poporului grec, pentru ospitalitatea acestuia. 

"Am sentimentul că am ajuns acasă. Toți oamenii și toate mănăstirile ne-au primit foarte călduros", a remarcat motociclistul.

"La începutul călătoriei noastre, am fost surprinși de autoritățile poloneze, care par să se teamă de moto-pelerinajele ortodoxe. Am avut un grup mare, toată lumea a avut documentele necesare, dar câteva zeci de persoane au fost stampilate cu 'intrare refuzată'. În Ucraina, în Harkov, grupul nostru a fost atacat, pentru ca a asezat coroane la monumente pentru veterani. Dar, în ciuda tuturor acestor lucruri, am făcut-o, și suntem foarte fericiți de primirea de care avem parte. Consulatul Grec ne-a dat vize fara probleme. Mulțumim!".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
56
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09103 sec - PID: 22981