32

Apel la rugaciune: incendii in North Alberta - Canada

Publicat în urmă cu 2 ani, în Lonews, de
Întrucat incendiile forestiere continuă să se răspândească în întreaga zona North Alberta a Canadei, IPS Arhiepiscop Irineu de Ottawa și Biserica Ortodoxă din America - Arhiepiscopia Canadei au facut apel la credincioși, să se roage și să ii ajute pe cei afectați de tragedia fără precedent.

Este a doua saptamana a lunii mai, in care incendiile au forțat deja evacuarea a 90.000 de locuitori din Fort McMurray, AB și mai multe comunități învecinate. Se estimează, că cel puțin 10% din structurile orașului, inclusiv reședințe, au fost distruse.

"Arhiepiscopia Canadei a Bisericii Ortodoxe din America transmite regretele sale sincere, tuturor celor care și-au pierdut casele, mijloacele de trai și afacerile lor, din cauza devastării cauzate de incendiile forestiere intense din North Alberta", noteaza Arhiepiscopul Irineu, într-un mesaj datat luni, 9 mai 2016.

"Ne pasa de toti cei care au fost evacuati. Noi cerem ca, din această duminică si până la sfârșitul dezastrului, sa se faca rugăciuni speciale pentru ploaie, în bisericile noastre. Ii incurajam pe toti, sa facă donații către Crucea Roșie, pentru a-i ajuta pe cei care nu dispun de necesitățile de bază".

"Oameni din toate colțurile, întreaga noastră societate canadiană au răspuns pozitiv apelului, și cerem, de asemenea, parohiilor noastre și clerului nostru să facă tot posibilul pentru a lua parte la eforturile de ajutorare, în special, a oamenilor din North Alberta și zonele înconjurătoare", a incheiat Arhiepiscopul Irineu.

Un mesaj similar a fost emis de către IPS Mitropolit Iurie și de Episcopia Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Canada.

Comentarii

Trimite
Powered by InterChat

π 0.01734 sec - PID: 18108