14

Pavele, esti nebun, de la invatatura multa! Cum sa invieze mortii? (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
Hristos a Inviat din morti,
cu moartea pe moarte calcand, si celor din morminte, viata daruindu-le!

"De ce se socoteşte la voi lucru de necrezut că Dumnezeu înviază pe cei morţi?"1

Aceasta este intrebarea pusa de Sfantul Apostol Pavel, in fata acuzatiilor pe care i le adusese Festus. Festus sosise de trei zile în provincie, iar acum se suise din Cezareea la Ierusalim. Aici, conducătorii preoţilor şi cei aflati in fruntea iudeilor i-au făcut cunoscute acuzaţiile lor împotriva lui Pavel şi l-au rugat să le facă favoarea de a-l trimite pe Pavel la Ierusalim, complotand astfel sa il omoare pe drum.

Festus ii asigura, insa, ca Pavel este sub paza, în Cezareea, şi că, intrucat el însuşi urma să plece acolo in maxim 10 zile, un reprezentant de frunte al iudeilor putea sa-l insoteasca, pentru a-l acuza. Cu toate acestea, iudeii nu au putut dovedi niciuna dintre acuzele lor, in fata carora Pavel se apara:.

"Dobândind deci ajutorul de la Dumnezeu, am stat până în ziua aceasta, mărturisind la mic şi la mare, fără să spun nimic decât ceea ce şi proorocii şi Moise au spus că va să fie: că Hristos avea să pătimească şi să fie cel dintâi înviat din morţi şi să vestească lumină şi poporului şi neamurilor"1

Motiv pentru care, gura lui Festus avea sa rosteasca tipand:: 
"Pavele, eşti nebun! Învăţătura ta cea multă te duce la nebunie". 
- "Nu sunt nebun, prea puternice Festus, ci grăiesc cuvintele adevărului şi ale înţelepciunii"1.

Apostolul Pavel, trecut la Domnul in anul 67, la Roma, ramane, probabil, cel mai influent dinte Ucenicii lui Hristos. Este cunoscut de asemenea ca "Pavel apostolul", "Sfântul Pavel" şi "Saul din Tars" - cel convertit pe drumul Damascului, de Însuși Iisus Hristos. A fost considerat un apostol proeminent al creştinismului, în răspândirea Evangheliei prin comunităţile creştine timpurii din Imperiul Roman.

Cuvintele acestuia raman sa fie un avertisment, pana in zilele noastre:
"Deci luaţi aminte să nu vină peste voi ceea ce s-a zis în prooroci: 'Vedeţi, îngâmfaţilor, miraţi-vă şi pieriţi, că Eu lucrez un lucru, în zilele voastre, un lucru pe care nu-l veţi crede, dacă vă va spune cineva"1.

- continunad sa se adreseze printr-o scrisoare, celor din Roma:
"Ştiind că Hristos, înviat din morţi, nu mai moare. Moartea nu mai are stăpânire asupra Lui". "Iar dacă Duhul Celui ce a înviat pe Iisus din morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Iisus din morţi va face vii şi trupurile voastre cele muritoare, prin Duhul Său care locuieşte în voi".

si, de asemenea, celor din Corint:
"Că de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui". 

Fii sincer cu tine insuti si incearca si tu sa marturisesti asta, dar la modul cel mai credibil. Nu rezuma totul la un simplu salut, care sa iti inlocuiasca ieftin marturisirea si credinta, ci incearca sa traiesti cu adevarat asta: Hristos a Inviat!
"Căci pentru aceasta a murit şi a înviat Hristos, ca să stăpânească şi peste morţi şi peste vii. Şi a murit pentru toţi, ca cei ce viază să nu mai vieze loruşi, ci Aceluia Care, pentru ei, a murit şi a înviat"3

Bucuria Invierii sa fie cu tine, pe calea spre vesnicie!
Un articol de: KSLCatalin


Surse:
1 - Faptele Sfinţilor Apostoli
2. Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel,
3. Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
89
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07744 sec - PID: 15553