4

Dr. Rowan Williams, la Institutul ortodox Sfantul Serghie din Paris (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Institut de Teologie Ortodoxă Sfantul Serghie din Paris și Acer-Mjo organizează o întâlnire cu Dr. Rowan Williams, fost Arhiepiscop de Canterbury și șef al Comuniunii Anglicane, fost Primat al Bisericii Angliei, luni, 2 mai 2016, conform unui raport al revistei Orthodoxie.

Prima parte a intalnirii, are ca tema: "Sfințenie și nebunie în Hristos, în literatura rusă", iar cea de-a doua: "Discuție deschisă, privind problemele curente ale gândirii religioase din Rusia".

"Rowan Williams, fost Arhiepiscop de Canterbury (2002-2013), profesor de teologie la Universitatea din Cambridge (Colegiul Magdalene) este autorul unei teze despre teologul ortodox Vladimir Lossky și lucrările de referință privind viziunile lui Dostoievsky sau ale Pr. Serghei Bulgakov. 

Astăzi, din cate se pare, unul dintre cei mai buni cunoscători ai gândirii religioase din Rusia, teolog renumit, pastor experimentat, poet, traducător, minte deschisă și cultivată, Rowan Williams a stiut, cat timp a fost șef al Bisericii Anglicane, să adopte poziții curajoase împotriva intervenției forțelor armate in Irak, in favoarea dezarmarii nucleare sau pe probleme de ordin economic și social.

Intalnirea exceptionala de pe 2 mai va reprezenta o oportunitate de a discuta despre gândirea religioasa din Rusia, si, de asemenea, în sens mai larg, despre provocările cu care se confruntă creștinii in lumea modernă".


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
129
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.046 sec - PID: 10391