3

Incepand din 20 mai 2016, la programul de licență al Facultății de Teologie a Universității din Sofia, "Sfantul Clement de Ohrida", se vor putea inscrie studenti care sa urmeze: "Religia în Europa".

"Religia în Europa" este o noua specializare a Universitatii din Sofia, inițiata de Facultatea de Teologie, care debuteaza în anul universitar 2016/2017. Conform reprezentantilor universitatii, "studentii vor cerceta în detaliu cele trei religii monoteiste: Creștinismul, Islamismul si Iudaismul, în context ortodox. Programul are două profiluri: "Crestinism și Islamism" si "Creștinism și Iudaism".

"Procesele rapide ale globalizării și, în special, cele mai recente evoluții legate de fluxul de refugiați din Balcani și procesul crescut al migrației în Uniunea Europeană, impun nevoia studierii religiilor tradiționale ale Vechiului Continent și a recunoașterii pericolelor manipulării lor, prin încercarea de prevenire a radicalismului religios în toate dimensiunile sale anti-umane. 


Remarcam că subestimarea și negarea chiar completă a rolului religiei în viața publică și privată, conduc la un sistem de aparare slabit al societății in fata provocărilor spirituale ale globalizării. 

Promovarea înțelegerii reciproce între grupurile etnice, rasele și culturile din Europa, reprezinta o valoare fundamentală, la care se adauga religia, ca factor important în viața acestei civilizații postmoderne secularizate", argumentează Facultatea de Teologie, privind necesitatea noului program.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00982 sec - PID: 20858