10

Ce este Google AMP si care sunt beneficiile acestui proiect? (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 2 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Cu cateva zile in urma, Google a facut public un nou proiect al sau, Google AMP. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe va aduce cateva informatii si raspunsuri pe aceasta tema, in premiera, prin reprezentantii serviciului specializat pe care il detine: NETCreator:


AMP provine de la: "Accelerated Mobile Pages", adica "Pagini de Mobil Accelerate" si doreste sa optimizeze timpul de cautare pe web, al utilizatorilor.

"Multe pagini web, deschise de pe un telefon mobil, se incarca greu. Chiar daca site-urile sunt descarcate folosind o conexiune de internet rapida, 4G sau Wi-Fi, in marea lor majoritate paginile web nu au inca o versiune optima pentru telefoanele mobile, si este greu sa le accesezi continutul. De asta, mai nou, se plange si Google, ajuns sa indexeze zilnic milioane de site-uri web.

Chiar daca site-urile dedicate mobilelor sunt realizate in tehnica "responsive" (astfel incat sa se incadreze automat pe orice ecran) sau sunt realizate special pentru mobil, foarte multe dintre ele au nevoie totusi de viteze si de resurse mari de internet (avand multe imagini de dimensiuni mari, fonturi, scripturi, stiluri, filme etc). 

Problema principala ramane aceea ca utilizatorii motoarelor de cautare nu stiu care dintre site-urile pe care le identifica pe motoarele de cautare, merita sa fie descarcate pe propriul telefon, sau nu, daca se incarca rapid sau consuima resurse enorme etc.", ne-a explicat unul dintre reprezentantii NETCreator.


Acesta este motivul pentru care Google si-a dorit sa ajute utilizatorii, sa identifice mai intai siteurile web cu continuturi care nu ridica astfel de probleme. Daca veti cauta, de pe telefonul mobil, spre exemplu, cuvantuI "Marte", veti putea vedea o sectiune, pe prima sau a doua pozitie, numita "Top Stories", care contine toate rezultatele cautarii, dupa criteriile Google AMP.

Am venit cu aceste lamuriri, in urma intrebarilor pe care ni le-au adresat mai multi cititori, dupa ce, recent, agentia noastra de stiri a anuntat o noua lansare a Serviciului Specializat NETCreator, care a creat, la doar o zi dupa publicarea oficiala a proiectului Google, versiunea AMP a site-ului Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe si a site-ului Episcopiei Sloboziei si Calarasilor - acestea incarcandu-se, astazi, aproape instantaneu, dintr-o retea 2G (atunci cand sunt identificate dupa diverse chei de cautare, pe motorul Google. Atentie, a nu se confunda cu cazul in care site-urile sunt accesate direct dupa adresa web, caruia nu i se adreseaza acest proiect Google).

Dupa cum a mai explicat unul dintre reprezentantii NETCreator, o pagina web normala, pe o conexiune de internet GPRS (foarte slaba), s-ar incarca in aproximativ 11 minute, in comparatie cu un site realizat in nou lansata tehnica AMP, care se incarca aproape instantaneu, atunci cand cineva il acceseaza pe Google, dupa ce l-a identificat dupa o anumita cheie de cautare.

In ultima sa oferta publicata pe site-ul propriu de prezentare, NETCreator isi ofera serviciile si iti pune la dispozitiile specialistii, pentru a-ti adapta site-ul propriu la noul sistem Google AMP, pentru a putea fi identificat de ceilalti, rapid, prin telefonul mobil, in randul site-urilor de top: Top Stories - rubrica pe care o vei vedea in curand, in topul paginilor de cautare Google (foto). Nu mai astepta pentru a te numara printre primii si contacteaza-i aici.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
57
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Ai un site ortodox? Promovează-l aici.
Nu ai un site ortodox pentru tine si comunitatea ta? Creează unul aici.
Creează și Promovează

π 0.12124 sec - PID: 26934