18
Dupa cate ati putut afla din editiile noastre anterioare de stiri, in perioada 31 martie 2016 - 7 aprilie 2016, PS Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, însoțit de mai multi colaboratori ai Centrului Eparhial, se afla intr-un pelerinaj la locurile sfinte.

In toate aceste zile, Departamentul Mass-Media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor ne-a oferit zilnic amanunte si fotografii din cadrul acestui pelerinaj, prin reprezentantul in relatia cu presa la nivel eparhial, Pr. Arhid. Nicusor-Silviu Dascalu.

Astfel, am aflat ca, in ultima zi a pelerinajului în Țara Sfântă, "grupul de pelerini a mers mai întâi să se închine în biserica din Ein Karem, în peștera unde s-a născut Sfântul Ioan Botezătorul, din bătrânii părinți Zaharia și Elisabeta. La porunca regelui Irod ca toți pruncii de doi ani și mai jos să fie uciși, mama Sfântului Ioan, Elisabeta, a fugit spre munte să se ascundă de prigonire și, fiind cu vârsta înaintată, a grăit muntelui lui Dumnezeu să primească pe pruncul Ioan, iar muntele s-a deschis pentri-o peșteră, în care s-au ascuns mama cu pruncul. Mama pruncului a mai trăit 40 de zile, iar apoi pruncul a fost crescut de înger, până la vârsta la care, ieșind, propovăduia venirea și Botezul Mântuitorului. Aici, în curtea bisericii, se află scrisă, în mai multe limbi, binecuvântarea rostită de Zaharia, tatăl pruncului, după ce a scris pe o tăblie că Ioan va fi numele lui, dezlegându-i-se limba" - istoriseste Pr. Arhidiacon Dascalu.

"De aici, au pornit spre Lidia, unde se află biserica și mormântul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. S-au închinat cu evlavie la sfintele moaște, la mormântul ce se află sub naosul bisericii și au cântat imnul acatist al Sfântului. Aici se cinstește și lanțul cu care Sfântul lui Dumnezeu a fost legat.

Mergând mai departe, cu un popas la grădinile persane, pelerinii s-au indreptat spre malul Mediteranei, în Biserica numită Stela Maris, a Sfintei Fecioare Maria, ocrotitoarea marinarilor, ridicată pe locul peșterii Sfântului Ilie, unde Sfântul s-a nevoit înainte de a se retrage în pustiul Hozevei, la pârâul Cherit. Bolta acestei biserici este pictată frumos, cu scene din viața Sfântului Prooroc Ilie".

Cu acest ultim traseu, pelerinajul in Tara Sfanta a delegatiei de romani, condusa de PS Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a ajuns la final.

Site-ul central al retelei web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor isi incheie un ultim raport pe aceasta tema, printr-o scurta rugaciune: "Binecuvintează Doamne pe toți pelerinii la Sfintele Locuri ca, sănătoși, în pace și cu bună-sporire întorcându-se, să Te laude pe Tine din toată inima, amin!".

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
68
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04678 sec - PID: 19043