6
Dupa cate ati putut afla din editiile noastre anterioare de stiri, in perioada 31 martie 2016 - 7 aprilie 2016, PS Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, însoțit de mai multi colaboratori ai Centrului Eparhial, se afla intr-un pelerinaj la locurile sfinte.

In toate aceste zile, departamentul mass-media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, ne-a oferit zilnic amanunte si fotografii din cadrul acestui pelerinaj, prin reprezentantul in relatia cu presa, la nivel eparhial, Pr. Arhid. Nicusor-Silviu Dascalu.

Astfel, aflam ca, in ziua a cincea a călătoriei în Țara Sfântă, pelerinii au urcat mai întâi pe Muntele Tabor, închinându-se în Biserica Schimbării la Față a Mântuitorului și ascultând cu evlavie citirea Sfintei Evanghelii.

"De acolo, s-au deplasat spre Galileea, o regiune foarte frumoasă a Țării Sfinte, îmbelșugată, ajungând în Nazaret, orașul Maicii Domnului, unde se află până astăzi parte din zidurile casei sfinților Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului", ne informeaza Pr. Dascalu.

Tot în Nazaret, pelerinii s-au închinat la Biserica de la Izvorul Maicii Domnului, unde se află și o icoană înfățișând pe Arhanghelul Gavriil, care binevestește întruparea Mântuitorului, pelerinii gustând din apa acestui izvor.

Drumul a continuat prin Cana Galileii, la locul unde Mântuitorul a săvârșit prima minune, a transformării apei în vin: "Aici, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a citit pericopa evanghelică referitoare la acest moment. În această biserică se păstrează până astăzi două dintre vasele în care Mântuitorul a transformat apa în vin (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe)".

Ulterior, delegatia de romani, condusa de PS Parinte Vincentiu, s-a deplasat în Capernaum, pentru a se bucura de vederea Muntelui Fericirilor, a Marii Galileii, locul unde Mântuitorul a hrănit mulțimile, cu 5 pâini și 2 pești, și piatra și locul pe care au stat Sfinții Apostoli, când Mântuitorul vorbea mulțimilor din corabia ancorată la țărm. 

"Ziua s-a încheiat cu vizitarea unei frumoase mănăstiri, a Sfinților Apostoli, aflată, de asemenea, lângă Marea Tiberiadei", relateaza Biroul de Presa al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, privind traseul urmat de pelerinii romani ieri, 5 aprilie 2016 - in cea de-a cincea zi a acestui pelerinaj duhovnicesc de mare valoare, din perioada Postului Mare si Sfant al Pastelui.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
61
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.0293 sec - PID: 18853