13

Luni, 4 aprilie 2016, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, aflat intr-un pelerinaj in Tara Sfanta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), insotit de o delegatia din Episcopia Sloboziei si Calarasilor, "a descoperit pelerinilor noi așezăminte sfinte, locuri pline de o încărcătură spirituală nemărginită", ne informeaza Biroul de presa eparhial.

Ziua a patra a pelerinajului în Țara Sfântă a început cu vizita la așezământul românesc din Ierusalim, unde au fost primiți de preacuviosul părinte Arhimandrit Teofil, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române din Ierusalim.

După aceea, pelerinii au strabatut Pustiul Hozevei, spre Mănăstirea Sfântul Gheorghe, unde se află spre închinare moaștele Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, sfânt român în Țara Sfântă. Tot acolo se află și peștera Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul.

Pelerinajul a continuat spre râul Iordan, la locul Botezului Domnului, unde, cântând troparul, pelerinii au fost binecuvântați prin stropire cu apa Iordanului. 

"Tot în împrejurimile Iordanului, delegatia s-a închinat la Mănăstirea Sfântului Gherasim de la Iordan. Aici, într-o peșteră, Maica Domnului a poposit cu Pruncul Iisus, ca să-L alăpteze, in prezent în peșteră aflandu-se o frumoasă icoană care reflecta istoria" - ne mai informeaza reprezentantul media al episcopiei.

Odata ajunsi la Ierihon, pelerinii romani au poposit la dudul lui Zaheu, locul prin care a trecut Mântuitorul, închinandu-se in Sfânta Biserică și apoi deplasandu-se pentru închinare și răgaz la Așezământul Românesc de la Iordan.

"Pelerinajul va continua și zilele următoare, când vom incerca sa prezentam și alte locuri pline de spiritualitate din Țara Sfântă", ne asigura reprezentantul media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, Pr. Arhid. Nicusor-Silviu Dascalu.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
282
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01499 sec - PID: 24108