65
Dupa cate ati putut afla din editiile noastre anterioare de stiri, in perioada 31 martie 2016 - 7 aprilie 2016, PS Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, însoțit de mai multi colaboratori ai Centrului Eparhial, se afla intr-un pelerinaj la locurile sfinte, pentru a împlini duhovnicește vremea binecuvântată a Postului Mare, dupa cum ne informeaza reprezentantul mass-media al Episcopiei, Pr. Arhid. Nicusor Silviu Dascalu.

Astfel, duminică, 3 aprilie 2016, in cea de-a treia zi a pelerinajului în Țara Sfântă - dupa ce in zilele anterioare delegatia condusa de PS Parinte VINCENTIU a parcurs Drumul Crucii, catre Biserica Invierii, vizitand Golgota, Piatra Ungerii, Mormantul Maicii Domnului si Gradina Ghetsimani (click aici) [http://sf-esc.ro/] , Mănăstirea Sfântul Teodosie și, de asemenea, Peștera Magilor - pelerinii au participat la Sfânta Liturghie arhierească, la Biserica Sfântului Mormânt.

Cu aceasta ocazie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu preoții pelerini, au slujit Sfânta Liturghie alături de Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea al Ierusalimului și al întregii Palestine și de un sobor de ierarhi.

Dupa cum aflam de la sectorul mass-media al Episcopiei, slujba a avut loc la Duminica Sfintei Cruci, a treia din post, iar după Sfânta Liturghie delegatia de romani a participat la o procesiune cu Sfânta Cruce.Preafericirea Sa a oferit apoi o recepție la Palatul Patriarhal din Sfânta Cetate. Va reamintim ca, inainte cu o zi, grupul de pelerini, condus de Preasfintitul Parinte Vincentiu, a fost primit de Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea al Ierusalimului și al întregii Palestine (click aici) [http://lonews.ro/turism-pelerinaje/22372-delegatia-condusa-de-ps-episcop-vincentiu-intampinata-de-patriarhul-teofil-al-ierusalimului-foto.html" target="_blank] .

Pe intreaga perioada a pelerinajului, cu ajutorul lui Dumnezeu, Biroul de Presa al Episcopiei, aflat permanent in legatura cu delegatii prezenti in Tara Sfanta, va incerca sa ne transmita informatii de la fata locului si fotografii, prin care sa devenim si noi partasi ai acestei mari bucurii duhovnicesti, in calatoria comuna prin Sfantul Post al Invierii Domnului - dupa cum ne-a asigurat telefonic chiar Pr. Arhid. Nicusor-Silviu Dascalu, contactat de Redactia Stiri a Agentiei de stiri Lăcaşuri Ortodoxe.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01035 sec - PID: 6040