29

Dupa cate ati putut afla din editiile noastre anterioare de stiri, in perioada 31 martie 2016 - 7 aprilie 2016, PS Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, însoțit de mai multi colaboratori ai Centrului Eparhial, se afla intr-un pelerinaj la locurile sfinte, pentru a împlini duhovnicește vremea binecuvântată a Postului Mare, dupa cum ne informeaza reprezentantul mass-media al Episcopiei, Pr. Arhid. Nicusor Silviu Dascalu.


Astfel, duminică, 3 aprilie 2016, in cea de-a treia zi a pelerinajului în Țara Sfântă - dupa ce in zilele anterioare delegatia condusa de PS Parinte VINCENTIU a parcurs Drumul Crucii, catre Biserica Invierii, vizitand Golgota, Piatra Ungerii, Mormantul Maicii Domnului si Gradina Ghetsimani (click aici), Mănăstirea Sfântul Teodosie și, de asemenea, Peștera Magilor - pelerinii au participat la Sfânta Liturghie arhierească, la Biserica Sfântului Mormânt.

Cu aceasta ocazie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu preoții pelerini, au slujit Sfânta Liturghie alături de Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea al Ierusalimului și al întregii Palestine și de un sobor de ierarhi. 

Dupa cum aflam de la sectorul mass-media al Episcopiei, slujba a avut loc la Duminica Sfintei Cruci, a treia din post, iar după Sfânta Liturghie delegatia de romani a participat la o procesiune cu Sfânta Cruce. Preafericirea Sa a oferit apoi o recepție la Palatul Patriarhal din Sfânta Cetate. Va reamintim ca, inainte cu o zi, grupul de pelerini, condus de Preasfintitul Parinte Vincentiu, a fost primit de Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea al Ierusalimului și al întregii Palestine (click aici).

Pe intreaga perioada a pelerinajului, cu ajutorul lui Dumnezeu, Biroul de Presa al Episcopiei, aflat permanent in legatura cu delegatii prezenti in Tara Sfanta, va incerca sa ne transmita informatii de la fata locului si fotografii, prin care sa devenim si noi partasi ai acestei mari bucurii duhovnicesti, in calatoria comuna prin Sfantul Post al Invierii Domnului - dupa cum ne-a asigurat telefonic chiar Pr. Arhid. Nicusor-Silviu Dascalu, contactat de Redactia Stiri a Agentiei de stiri Lăcaşuri Ortodoxe.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
65
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.06874 sec - PID: 18971