52
Dupa cate ati putut afla din editiile noastre anterioare de stiri, in perioada 31 martie 2016 - 7 aprilie 2016, PS Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, însoțit de mai multi colaboratori ai Centrului Eparhial, se afla intr-un pelerinaj la locurile sfinte, pentru a împlini duhovnicește vremea binecuvântată a Postului Mare, dupa cum ne informeaza reprezentantul mass-media al Episcopiei, Pr. Arhid. Nicusor Silviu Dascalu.

Si, nu doar atat... Pe intreaga perioada a pelerinajului, cu ajutorul lui Dumnezeu, Biroul de Presa al Episcopiei, aflat permanent in legatura cu delegatii prezenti in Tara Sfanta, va incerca sa ne transmita informatii de la fata locului si fotografii, prin care sa devenim si noi partasi ai acestei mari bucurii duhovnicesti, in calatoria comuna prin Sfantul Post al Invierii Domnului - dupa cum ne-a asigurat telefonic, in aceasta dimineata, chiar Pr. Dascalu, contactat de Redactia Stiri a Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Astfel, dupa ce cu o zi inainte, delegatia condusa de PS Parinte VINCENTIU a parcurs Drumul Crucii, catre Biserica Invierii. Golgota, Piatra Ungerii, Mormantul Maicii Domnului si Gradina Ghetsimani (click aici, pentru amanunte) [http://sf-esc.ro/] , sâmbătă, 2 aprilie 2016, pelerinii aveau sa descopere noi bucurii duhovnicești.

"Încă de dimineață, grupul de pelerini a fost primit de Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea al Ierusalimului și al întregii Palestine, unde Preafericirea Sa a ținut un cuvânt duhovnicesc, de întărire.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a prezentat Preafericirii Sale grupul român de pelerini, mulțumindu-i, totodată, pentru primirea făcută și pentru binecuvântarea de a sluji Duminică la Sfânta Liturghie", aflam de la reprezentantul media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

Chiriarhul Sloboziei și Călărașilor a oferit Preafericirii Sale o cruce de binecuvântare, primind, la rândul Său, un dar, alaturi de toți ceilalti pelerini prezenți.

S-a continuat cu o vizita la Biserica celei de-A Treia Aflări a Capului Sfântului Ioan Botezătorul, din Cetatea Ierusalimului. "De acolo, au pornit către Betleem, unde cu smerenie au interpretat un colind și și-au plecat capetele la Peștera Nașterii, locul în care S-a născut Mântuitorul Hristos, închinându-se și la Icoana Maicii Domnului "Betleemița", făcătoare de minuni, singura icoană în care Maica Domnului are un chip zâmbitor, pentru bucuria Nașterii Pruncului Sfânt", ne mai dezvaluie Pr. Nicusor-Silviu Dascalu.

În ultima parte a zilei [http://sf-esc.ro/informatii/12732-imagini-noi-din-ara-sfanta-a-doua-zi-a-calatoriei-binecuvantate.html] , pelerinii au vizitat Mănăstirea Sfântul Teodosie și, de asemenea, Peștera Magilor.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01184 sec - PID: 5713