10

Organizația Națiunilor Unite a recunoscut existența cazurilor de hartuire a ortodocsilor din vestul Ucrainei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). 


Experții au enumerat incidentele, ca fiind "amenințări violente sau folosire a fortei fizice, intenționate, in vederea convertirii religioase fortate a oamenilor" [in vederea parasirii Bisericii Ortodoxe canonice si alipirii la entitatea schismatica numita "Patriarhia Kievului"].

Experți din administrația Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului au vizitat, între 28 ianuarie si 1 februarie 2016, regiunile Ternopol si Rovno, unde reprezentanții autoproclamatei Patriarhii a Kievului au efectuat mai multe încercări, în mod repetat, de a confisca in forta bisericile aparținând Bisericii Ortodoxe Ucrainene. 

Aceștia au luat in discutie, de asemenea, plângerile localnicilor, privind lipsa de acțiune aparentă a autorităților locale, în cazul acestor încălcări: intimidare și discriminare.

Ei si-au exprimat îngrijorarea că credincioșii nu se pot ruga "in lacasurile de cult in care isi doresc sa faca asta", acestia fiind împiedicati de către localnici și de forțe externe. 

În raportul de monitorizare al misiunii ONU, se spune că, "în astfel de cazuri, anchetele au fost ineficiente, sau nu au fost intreprinse deloc".

Patriarhul Chiril al Moscovei declarase, anterior, că mai mult de 30 de biserici au fost confiscate prin violență, de catre schismatici, și alte cateva zeci au fost expuse amenințarilor schismaticilor și naționaliștilor (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
103
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.0716 sec - PID: 30787