70
"Vom intra, in curand, si vom porni o frumoasa calatorie a Sfantului si Marelui Post. Pe cei care puteti sa o urmati, va indemn din toata inima sa o urmati, fiindca este tare frumoasa".

Acestea sunt cuvintele cu care Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a deschis, in urma cu cateva zile (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Gala FAO - Festivalul Filmul Anului Ortodox 2015-2016 [http://www.filmulanuluiortodox.ro] , editia a II-a, pe scena incantatoarei Sali a Centrului Socio-Cultural "Episcopul Damaschin", din Slobozia.

Prin cuvantul sau, Preasfintitul Parinte s-a adresat tinerilor, care au umplut pana la refuz moderna sala din cadrul Centrului Eparhial al municipiului, dornici sa afle cine este castigatorul din acest an al mult-ravnitului Trofeu.

"In ce-i priveste pe cei bolnavi, pe cei cu incercari, sa ne rugam pentru ei", a mai indemnat Preasfintul Parinte, amintind faptul ca postul nu este instituit spre chinuirea trupului, ci spre mantuire, bucurie si intarirea sanatatii sufletesti si trupesti.

Toti tinerii prezenti l-au primit in picioare pe cel care ii pastoreste prin misiunea si raspunderea pe care a primit-o de la Dumnezeu, iar tot ei, ulterior, prin reprezentantii de frunte in "ale cinematografiei", aveau sa-i provoace Intaistatatorului Eparhiei Baraganului, o mare bucurie si totodata o mare supriza: trei tineri laici din Lehliu au dus cu ei, acasa, Trofeul din acest an (click aici) [http://lonews.ro/media-cinema/22145-gala-fao-2015-2016-filmul-anului-ortodox-trei-tineri-din-lehliu-duc-acasa-trofeul-foto.html] .

Astfel, asemenea Galei primei editii a Festivalului "Filmul Anului Ortodox" - desfasurata si ea in imediata apropiere a Marelui si Sfantului Post al Pastelui - evenimentul din acest an a reusit sa devina inca o data prilej de indemn si ocazie de catehizare reala pentru tinerii participanti in acest proiect initiat ca noua ocazie de marturisire a credintei si valorilor morale sanatoase, intr-o societate contemporana puternic influentata de duhul ateist militant, mostenit din perioada comunista de trista amintire.

"Dar, cei care puteti, tineri, in puteri, urmati aceasta calatorie a Postului. Va va fi de mare folos, atat sufletelor cat si trupurilor voastre. Dumnezeu sa va binecuvanteze!"

Indemnul si binecuvantarea care au incheiat interventia, au fost intampinate cu aplauze furtunoase, tinerii invitandu-si ulterior Arhiereul, sa ocupe un loc in mijlocul lor, pe unul dintre scaunele salii deja arhipline la acea ora, pastrat special si cu multa grija, inca dinainte de inceperea mult-asteptatului eveniment anual.

Gala a fost transmisa in direct pe Internet, iar o inregistrare a acesteia va putea fi urmarita in paginile noastre si pe reteaua web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, in urmatoarele ore/zile.

Daca apreciezi activitatea noastra , acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01473 sec - PID: 5713