19
"Vom intra, in curand, si vom porni o frumoasa calatorie a Sfantului si Marelui Post. 
Pe cei care puteti sa o urmati, va indemn din toata inima sa o urmati, fiindca este tare frumoasa". 

Acestea sunt cuvintele cu care Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a deschis, in urma cu cateva zile (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Gala FAO - Festivalul Filmul Anului Ortodox 2015-2016, editia a II-a, pe scena incantatoarei Sali a Centrului Socio-Cultural "Episcopul Damaschin", din Slobozia. 

Prin cuvantul sau, Preasfintitul Parinte s-a adresat tinerilor, care au umplut pana la refuz moderna sala din cadrul Centrului Eparhial al municipiului, dornici sa afle cine este castigatorul din acest an al mult-ravnitului Trofeu.

"In ce-i priveste pe cei bolnavi, pe cei cu incercari, sa ne rugam pentru ei", a mai indemnat Preasfintul Parinte, amintind faptul ca postul nu este instituit spre chinuirea trupului, ci spre mantuire, bucurie si intarirea sanatatii sufletesti si trupesti. 

Toti tinerii prezenti l-au primit in picioare pe cel care ii pastoreste prin misiunea si raspunderea pe care a primit-o de la Dumnezeu, iar tot ei, ulterior, prin reprezentantii de frunte in "ale cinematografiei", aveau sa-i provoace Intaistatatorului Eparhiei Baraganului, o mare bucurie si totodata o mare supriza: trei tineri laici din Lehliu au dus cu ei, acasa, Trofeul din acest an (click aici).

Astfel, asemenea Galei primei editii a Festivalului "Filmul Anului Ortodox" - desfasurata si ea in imediata apropiere a Marelui si Sfantului Post al Pastelui - evenimentul din acest an a reusit sa devina inca o data prilej de indemn si ocazie de catehizare reala pentru tinerii participanti in acest proiect initiat ca noua ocazie de marturisire a credintei si valorilor morale sanatoase, intr-o societate contemporana puternic influentata de duhul ateist militant, mostenit din perioada comunista de trista amintire. 

"Dar, cei care puteti, tineri, in puteri, urmati aceasta calatorie a Postului. Va va fi de mare folos, atat sufletelor cat si trupurilor voastre. Dumnezeu sa va binecuvanteze!"

Indemnul si binecuvantarea care au incheiat interventia, au fost intampinate cu aplauze furtunoase, tinerii invitandu-si ulterior Arhiereul, sa ocupe un loc in mijlocul lor, pe unul dintre scaunele salii deja arhipline la acea ora, pastrat special si cu multa grija, inca dinainte de inceperea mult-asteptatului eveniment anual.

Gala a fost transmisa in direct pe Internet, iar o inregistrare a acesteia va putea fi urmarita in paginile noastre si pe reteaua web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, in urmatoarele ore/zile.

Daca apreciezi activitatea noastra , acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
62
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.06358 sec - PID: 18853