35

Produse Manastiresti si Mici Producatori in Spatiul Ortodox

Publicat în urmă cu 2 ani, în Lonews, de
Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei organizeaza la Sparta, Grecia, in perioada 14-17 aprilie 2016, o conferinta de doua zile, intitulata: "Produse Manastiresti si Mici Producatori in Spatiul Ortodox: eforturi si perspective comune".

In ultimele ore, o scrisoare in acest sens, publicata de IAO, a fost primita pe adresa Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, fiind tradusa de unul dintre corespondentii nostri in Grecia. Va prezentam, mai jos, continutul acestui comunicat:

"Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei (I.A.O.) este o organizație politică, înființată în 1993, cu sediul la Parlamentul Elen din Atena. Această inițiativă a apărut din partea Parlamentelor Rusiei si Greciei, iar in prezent membrii I.A.O. sunt delegați parlamentari oficiali, din 25 de țări, precum și cinci grupuri de deputați din alte Parlamente. Obiectivul organizației este acela de a dezvolta activități politice și culturale pe mai multe niveluri, în direcția încurajării contactelor și lărgirii relațiilor de încredere, in înțelegerea fenomenelor politice contemporane și a curentelor sociale, și in evidențierea acelor elemente ale Ortodoxiei, care au un impact pozitiv asupra înțelegerii reciproce între culturi.

In ultimii ani, interesul I.A.O. s-a concentrat asupra problemelor financiare majore, cauzate de marea criza multilaterala, in cadrul careia aspectul economic a reprezentat o preocupare specială pentru grupuri mari de populație din aceste țări, de mai mulți ani.

Tocmai aceasta criză și, în plus, viața spirituală a comunităților monahale ortodoxe, au dat naștere unor inițiative in producerea de diferite tipuri de produse alimentare, băuturi, articole de îmbrăcăminte și alte bunuri legate de alte sectoare ale vieții. Comunitățile monastice, mănăstirile ortodoxe, în contextul canonic monahal, au manifestat o activitate unică pe parcursul acestor ani, la un nivel ridicat de calitate, cu respectarea deplină a consumatorilor, vizand o mică marjă de profit, controlat.

Eforturi similare au fost făcute si de către micii producători de produse tipice locale, ecologice și de alt tip, adresate consumatorilor, în special celor cu conștiință ecologică puternică. Aceste eforturi, desigur, prin natura lor, dar, totodata, prin volumul lor limitat, nu se inscriu in comerțul internațional; într-adevăr, acestea sunt adesea limitate la inițiative locale.

După o analiză amănunțită, care rezultă din interesul manifestat de mai mulți membri parlamentari din diferite țări, IAO a luat inițiativa unei abordari mai ample a acestei chestiuni. Prin urmare, Adunarea a decis să organizeze o conferință de două zile, o întâlnire între entitățile implicate, reprezentanți ai mănăstirilor din întreaga lume ortodoxă și din Bisericile istorice din Orient, care sunt implicate în mod dinamic în activitatea de producție, in micro-intreprinderi sau ca mici producatori, a unor produse asociate cu caracterul local al zonelor Organizației.

Vom incerca, din moment ce avem această posibilitate, sa ascultam punctele de vedere ale celor care au luat inițiative similare in domeniul producției, din întreaga lume ortodoxă.

Entitățile specializate și oamenii de știință din domeniul distribuției și al dezvoltării acestor întreprinderi, vor fi invitati să participe și să facă prezentări, din Rusia, U.E. și din alte țări în vizate, cum ar fi India de Sud.

Scopul și caracterul unei astfel de inițiative nu poate fi unul precis, de la bun început, iar noi sperăm că va prinde foma în timpul celor două zile ale evenimentului. Nici nu putem prevedea, in acest moment, evoluția sa viitoare, ca pe ceva permanent și operațional. Cu siguranță, vom analiza situația existentă și vom încerca să prevedem și să organizam viitorul acestei initiative. Fără îndoială, această întâlnire va aduce, în prim plan, problemele si eforturile existente in acest domeniu si, de asemenea, identificarea și afișarea potențialului".

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Trimite
Powered by InterChat

π 0.01525 sec - PID: 18279