9
Asociatia non-profit Lacasuri Ortodoxe a hotarat in cadrul sedintei membrilor fondatori, organizate astazi, 25 februarie 2016, sa-si reafirme inca o data sustinerea fata de demersurile Patriarhiei Romane, in comunicarea mesajului Bisericii in societate, bucuroasa sa fie astfel prima Asociatie a laicatului ortodox care raspunde pozitiv, la nivel oficial, invitatiei formulate in urma cu doar cateva ore de Patriarhia Romana.

Decizia vine ca urmare a unui apel lansat in cadrul Adunarii Naţionale Bisericesti, adresat mirenilor, in care se aminteste "importanța implicării mai susținute a membrilor mireni în comunicarea mesajului Bisericii în societate", conform unui comunicat emis de Biroul de Presa al Patriarhiei Romane, odata cu incheierea lucrarilor. 

Anticipand aceasta nevoie, acum deja in cel de-al 10-lea an de comunicare, Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe, singura agentie non-profit de acest tip a laicatului ortodox, inregistrata oficial - un serviciu specializat in informare, al Asociatiei non-profit Lacasuri Ortodoxe - continua sa fie preocupata de comunicarea mesajului Bisericii in societate, venind permanent in sprijinul Bisericii Ortodoxe, conform propriului sau statut, si antrenand mai multi voluntari si membri, clerici si laici, in aceasta activitate sustinuta, care vizeaza, atat un acces rapid la informatia religioasa, cat si o serie de proiecte aflate la aceasta ora in derulare in sanul Bisericii.

Invitatia la implicare sustinuta, adresata mirenilor si, deopotriva, clericilor, a fost formulata in mod expres de membrii mireni ai Adunării Naţionale Bisericeşti, ca urmare a ingrijorarii fata de "atacurile nedrepte ale unor ONG-uri anticreștine împotriva Bisericii, cu scopul de a o discredita şi de a submina valorile naționale si spirituale din spațiul românesc".

Aceasta a fost intarita de cuvintele Patriarhului Romaniei, Preafericitul Parinte Daniel, care, in cuvantul rostit in deschiderea lucrarilor Adunarii Nationale Bisericesti, "a accentuat", la randul sau, "necesitatea consolidării activităților multiple ale Bisericii, a cooperării dintre clerici şi mireni, a evidențiat importanța misiunii laicatului ortodox şi cultivarea statorniciei în credinţă într-o lume schimbătoare" - conform aceluiasi comunicat.

Pornind de la aceste indemnuri sfinte patriarhale, membrii Asociatiei Lacasuri Ortodoxe reafirma, inca o data, sustinerea valorilor naționale si spirituale din spațiul românesc, continuand proiectele pe care le are in desfasurare in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane si incercand sa dezvolte, in acest sens, cu ajutorul lui Dumnezeu, altele noi, acordand cu precadere atentie, asa cum a facut-o in ultimul deceniu, comunicarii mesajului Bisericii in societate, prin asigurarea accesului rapid la informatia religioasa.

In acest sens, acum, in cel de-al 10-lea an de functionare, Asociatia Lacasuri Ortodoxe isi deschide larg portile, invitandu-i (click aici) la randul sau, in sustinerea actiunilor pe care le desfasoara, pe toti cei dornici sa participe alaturi de membrii sustinatori (simpatizanti) si/sau voluntari deja apropiati, clerici si laici, in desfasurarea acestor proiecte care urmaresc in mod special implicarea laicatului ortodox, in sprijinul Bisericii Ortodoxe, dupa cum o afirma propriul statut.

Ca atare, Asociatia Lacasuri Ortodoxe si-a propus sa reinventeze, in ultima perioada, printr-un nou proiect ambitios, ideea de VOLUNTARIAT. Iti oferim sansa de a fi alaturi de noi, pentru a-ti demonstra si tu sustinerea: daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici si, mai mult decat atat, daca crezi ca poti participa prin propriul tau "talant" (talent, pregatire sau dispozitie), te primim in randul voluntarilor nostri! Te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu mare bucurie!
LACASURI ORTODOXE este marca inregistrata a Asociatiei Lacasuri Ortodoxe. Marca inregistrata Lacasuri Ortodoxe este o forma de proprietate intelectuala, combinata (cuvinte si simbol grafic), inregistrata pe teritoriul Romaniei si Uniunii Europene.

Presedinte Asociatia Lacasuri Ortodoxe
Ing. Catalin Ion

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
150
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02889 sec - PID: 11194