23
Miniștrii din Bulgaria discutaa inca, la aceasta ora, opțiunile de finanțare a renovarii bisericilor bulgaresti, cu oficialii Sfântului Sinod, informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Vicepremierul pentru Fonduri UE și Politica Economică, Tomislav Doncev, Ministrul Dezvoltării Regionale, Lilyana Pavlova, și Ministrul Agriculturii, Desislava Taneva, au participat deja la o prima întâlnire de lucru, ieri, cu reprezentanții Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, pentru a discuta posibilitățile de finanțare a renovarii lacasurilor ortodoxe din regiunile incluse in Programul Operațional UE și Programul de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020.

Bisericile definite ca monumente ale culturii de importanță națională ar putea depune cerere de finanțare, în cadrul axei turismului regional a Programului Operațional, în timp ce bisericile si manastirile de importanță regională și locală vor fi eligibile în cadrul Programului de Dezvoltare Rurală, a explicat Lilyana Pavlova, pentru Novinite, citand o hotarare a Guvernului.

Aproape 200 milioane de leva sunt banii disponibili pentru renovarea bisericilor monumente culturale, din cadrul axei regionale de turism a programului operațional, a adăugat Pavlova. O parte din finanțare va fi extinsa sub forma de granturi, iar o alta parte va fi împrumutata sub forma de împrumuturi cu dobândă mică, pe termen lung.

Progresul în lucrările de reparații de la Catedrala Alexander Nevski din Sofia, a fost, de asemenea, dezbătut în cadrul sedintei, discutiile continuand si astazi, la aceasta ora.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Comentarii

Trimite
Powered by InterChat

π 0.01051 sec - PID: 16546