53

O pagina de Facebook, lansata de curand, ne-a atras atentia in mod special, intre zecile sau sutele de pagini pe care le accesam zilnic, fie ca vrem, fie ca nu vrem, accidental sau dirijati de anumite trimiteri din afara, in activitatea zilnica pe care o desfasuram ca Agentie de stiri.

Semnatura din top si fotografia care o insotesc au insemnat, pentru noi, mai mult decat o simpla carte de vizita: jurnalist Elena Dinu. Si ca dovada a acestui lucru, am si contactat-o, pentru un interviu scurt (foto), pe cea care si-a luat angajamentul administrarii paginii, prin propria lansare.

Desi a evitat cu mult tact insistențele legate de derularea celor peste 20 de ani parcursi ca jurnalist de televiziune, in Televiziunea Romana de stat, am reusit totusi sa obtinem, de la Elena Dinu, unele raspunsuri la intrebarile noastre, prin care incercam sa conducem discutia spre domeniul in care functionăm.

Elena Dinu: „In urma cu 25 ani, dupa terminarea Liceului Alexandru Ioan din Galati, am sustinut examenul de admitere in cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

In anul al-II-lea am participat la un concurs pe care îl organiza Televiziunea Română pentru un post de reporter in cadrul Departamentului de Viata Spirituala, la vremea aceea condus de George Radu Serafim.
Examenul a cuprins mai multe probe, iar oamenii care făceau parte din comisie aveau foarte multă experiență în televiziune. Eu fiind tânără, ma intrebam doar cât curaj trebuie să am pentru a candida cu acești oameni, care erau regizori, scriitori…

Am fost admisă și asa au trecut anii, realizand în tot acest timp zeci de reportaje și, de cele mai multe dintre acestea, îmi amintesc cu plăcere.

Acum – și mă refer la acest moment, pentru că nu știm ce ne pregătește ziua de măine – lucrez la câteva producții cu difuzare pe TVR 1,TVR 2 și TVR HD. Asa incat, primul meu loc in care am functionat si functionez ca jurnalist, și sper ultimul, este Televiziunea Publică.

Invitand-o la o apreciere generala a jurnalismului in domeniul religios si, de asemenea, la o destainuire legata de eforturile pe care jurnalismul l-a presupus in activitatea acesteia, Elena Dinu ne-a marturisit:

"Credința aparține sufletului tău. Cănd esti jurnalist și esti și credincios,  te rogi ca subiectul ales de tine să nu rămana la stadiul de difuzare. Îți dorești să ajungă în sufletul fiecărui om care îl urmărește. 

Cred că rolul acestui segment jurnalistic este deosebit de important. Emisiunile religioase nu sunt ușor de realizat, pentru că fiind televiziune publică, mesajul lor trebuie să fie unui educativ.

Cu toate acestea, pentru mine nu există efort. Imi doresc să realizez multe subiecte și, de cele mai multe ori,  mă risipesc în multe idei. Avantajul acestei tări, este că nu te lasă sa te afunzi in plictiseală. Am senzația că o iau razna,cănd nu reușesc să fac toate subiectele pe care le am în minte. Dar am o răbdare clădită în Biserică și speranța că nu voi rata niciun subiect în următorii ani".

Am remarcat imediat ca a „omis” - de aceasta data cu multa smerenie ortodoxa - sa atinga subiecte (pe care le cunosteam), gen campania de ajutorare a copiilor nevoiaşi, pe care a intreprins-o in satele izolate ale Deltei Dunării, sau participarea sa la actiunea de misionariat a Bisericii Ortodoxe Române în Tanzania, acolo unde personal a botezat (ca nașă) cativa dintre zecile de copii de culoare cu şanse reduse la viaţă, care au primit sa devina ortodocsi... 

Prin urmare, ferindu-ne sa ispitim cu intrebari pe care un om cu adevarat credincios le evita, atunci cand vine vorba despre persoana proprie (chiar daca asta contravine puternic valului actual de "VIP-uri") am revenit rapid la punctul nostru de plecare, prefacandu-ne că acesta ar fi fost, de fapt, si lucrul care ne-ar fi interesat cel mai mult:

Lacasuri Ortodoxe: Am remarcat ca ati lansat, de curand, propria Dvs pagina de Facebook. Ne-a bucurat si o recomandam tuturor (click aici), fiindca, dupa cum spuneam suntem convinsi, la randul nostru, ca nimic nu poate fi intamplator. Prin urmare, ce rezultate asteptati de la o pagina proprie de Facebook?

Jurnalist Elena Dinu: Am fost împotriva Facebookului!
Mereu am considerat că Facebook-ul este, de fapt, o mahala PLANETARA. Dar se vede ca m-am lasat deja prinsă în mrejele ei și, de asemenea, m-am lansat convinsă in acest sens, de colegul meu cu care lucrez acum la Emisiunea “Cap Compas”, care se difuzeaza pe TVR 2 în fiecare duminică.

De ce suntem intr-un loc - o intamplare sau nu...; cat suntem dispusi sa fortam baierele fragile ale vietilor noastre, pentru a face ceea ce credem ca trebuie sa facem; cat merita sau cat nu merita sa ne expunem? Care este castigul si care este pretul? Ramane să văd, în timp. Media de a viziona ceva pe Facebook, este de pănă la 30 de secunde. Asta asta imi ridica, uneori, semne de intrebare...

Suntem destul de prezenti pe Internet si chiar daca nu suntem cotati la nivelul unei Televiziuni nationale, totusi suntem destul de hotarati sa-i demonstram binecunoscutului jurnalist, Elena Dinu, ca in acest domeniu exista riscul să se insele: va recomandam sa intrati pe noua pagina de Facebook a Elenei Dinu (click aici), care noua ne-a atras atentia atat de tare, si sa depasiti cu mult aceasta medie. Noi am experimentat asta si ne-am convins ca merita.

Interviu realizat de: Ing. Catalin - Presedinte Asociatia Lacasuri Ortodoxe
15 februarie 2016
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces.
Daca apreciezi activitatea noastra, iti dam ocazia sa devii membru al echipei Lăcaşuri Ortodoxe. Da click! aici! In cel de-al 10-lea an, TE IMBRATISAM CU BUCURIE!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
95
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07101 sec - PID: 15641