15

Lumea ortodoxa nu va sustine schisma din Ucraina (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 2 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a declarat că Primatii Bisericilor Ortodoxe s-au aratat de acord cu el, în condamnarea schismei Bisericii din Ucraina.

"Interpretand aceste fapte [schisma Bisericii din Ucraina], participanții la intrunire [Sinaxa din Chambesy] au avut exact aceeasi pozitie cu cea a Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii. 

Iar cei care au început această divizare care nelinisteste Ucraina, ar trebui să înțeleagă asta, la randul lor. Aceasta schismă nu va fi susținută de lumea ortodoxă", le-a declarat Patriarhul reporterilor, după vizita la Chambesy, Elveția, unde liderii Bisericilor Ortodoxe s-au întâlnit pentru a discuta despre pregătirea Marelui si Sfantului Sinod Pan-Ortodox.

Patriarhul a reiterat faptul că există o singură modalitate de a depăși schisma ucraineană: "prin negociere și prin obținerea de rezultate, pe baza canoanelor sfinte".

"Ucraina are doar Biserica Ortodoxă Ucraineană, recunoscuta de către toate Bisericile Ortodoxe și, prin urmare, în cazul în care oamenii doresc să fie în comuniune cu credința ortodoxă ecumenică, acestia ar trebui să revină in Biserica Ortodoxă Ucraineană, pe baza canoanelor existente în Ortodoxia ecumenica. Nu există nicio altă cale, și nu există, astazi, niciun alt mesaj pentru Ucraina, din partea Patriarhilor", a spus el.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
55
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08401 sec - PID: 14644