40

Lacasuri Ortodoxe, dincolo de conspiratia tacerii: 10 ani (invitatie) (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 2 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Din ziua Sfântă a Nașterii Domnului (25 decembrie 2017), Agenția de stiri Lacasuri Ortodoxe a intrat in cel de-al 12-lea an de activitate. Mulțumind Domnului pentru toate, am lăsat până în prezent, şi lăsăm şi de acum încolo ca, tot ceea ce înseamnă Lăcaşuri Ortodoxe® pur şi simplu să se vadă. 

Suntem puternic convinși că o publicație scrisă, sau de orice alt tip ar fi ea, o televiziune - fie online sau transmisa prin cablu - și, în general, o lucrare desfășurată în spațiul public, trebuie lăsate să vorbească de la sine, despre ceea ce reprezintă și ce înseamnă ea pentru mediul în care evoluează. Așa încât, după cum v-am obișnuit în fiecare an, am ales și de această dată să ne rezumăm bucuria noastră... la a vă bucura cu noi suprize și deschideri în perioada imediat urmatoare. Totuși, înainte de toate acestea, trebuie sa le mulțumim celor care participă și care au participat dintotdeauna la realizarea a ceea ce înseamnă Lăcaşuri Ortodoxe® astăzi, tuturor colaboratorilor și vizitatorilor care ne-au fost și, mai ales, care ne-au rămas mereu aproape, partenerilor oficiali, cititorilor, telespectatorilor și ascultătorilor, abonaților care sunt și pe care îi simțim și i-am simțit alături, urându-le: La mulți și fericiți ani!

Însă, mai mult decat atât, ne-am hotărât ca, în acest an, să continuăm să deschidem porțile și mai largi, încercând să împingem, de această dată, dincolo de limite, INTERACTIVITATEA și DIVERSITATEA, să facem astfel încât toți cei faţă de care încercăm să ne arătăm dragostea zilnic, prin ceea ce lucrăm, să se poată simți mult mai aproape de noi, în această continuă TRANSFORMARE, învățând din experiențele fiecărui an: "Domnul este Duh, şi unde este Duhul Domnului, acolo este libertate. Iar noi toţi, privind ca în oglindă, cu faţa descoperită, slava Domnului, ne prefacem în acelaşi chip din slavă în slavă, ca de la Duhul Domnului" (Sfântul Apostol Pavel).


De ce am ales să vorbim, totuși, doar puțin despre noi? Fiindcă o lucrare benevolă - a unor voluntari care refuză absolut orice câștig propriu, de orice natură ar fi el și putea apărea la vreun moment dat din asta - pornită din dragoste de Dumnezeu, de Biserică, de Ortodoxie și de Hristos, si-ar pierde orice sens logic în momentul în care și-ar schimba și trăda propriul ideal, concentrându-se eventual asupra ei însăși, asupra propriului renume, sau asupra persoanelor care o reprezintă. În centrul lucrării noastre trebuie să stea și să rămână întotdeauna Hristos. Exact aceasta este principalul obiectiv al Asociației Lăcasuri Ortodoxe, trasat prin propriul statut oficial care o definește: asigurarea unei cât mai bune și rapide informări în, și din, sânul Bisericii. Iar dacă vorbim despre importanța acestui lucru, atunci ar trebui să avem în vedere și prezenta "conspirație a tăcerii", pe care o remarcăm în vremurile noastre, și pe care o adoptă majoritatea societății de astăzi atunci când în mod firesc ar trebui să vină vorba despre Hristos...

De ce se vorbește atât de puțin despre Hristos? Traversăm regulat Sărbători sfinte, extrem de importante, iar lumea își vede nestingherită de drumul ei - cu unele mici adaptări "de sezon". În aceasta lume, Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe încearcă să-și facă loc, susținută de cei care fac tot posibilul pentru a-i fi mereu aproape - într-o lume în care Hristos continuă sa nu Își găsească locul, nici în trecut, nici în prezent și nici în viitor. Singurătate și Naștere...

Ne amintim, în acest sens, cuvintele unui cunoscut Părinte (Andrei Tkacev) din Lavra Kievului, care spunea: "Fără teama de a păcătui și fără rușine, Il iubim pe Hristos foarte puțin și ne gândim la El și vorbim despre El în consecință. Predicăm despre El, Il căutăm și ne bucurăm în El foarte puțin".

Am primit "moștenire" sărbători duhovnicești, dar le-am "convertit" astăzi în beții și "excursii" de tip shopping. Tot restul este slab perceput, slab simțit și slab sărbătorit. Această stare jalnică ar trebui să fie recunoscută de toti ortodocșii care, prea centrați pe această lume, aleg să se auto-abandoneze.

Omul vorbește despre ceea ce el iubește. Cel ce iubește mașinile, vorbește despre mașini. Cel ce iubeste fotbalul, vorbește despre fotbal. Cel ce iubește politica, vorbește despre politică. Cel ce iubește banii, vorbește despre bani. Cel ce se iubește pe sine, vorbește mereu despre el: "...Și am făcut! Și ce-am mai facut..." Dacă L-ar iubi pe Dumnezeu, ar vorbi despre Hristos: "Hristos a spus, Hristos ar fi făcut, Hristos a făcut..."

Nu ne putem permite să discutăm zi și noapte despre tot felul de lucruri și de hobby-uri și despre plăceri de tot felul, iar despre Hristos să nu vorbim deloc. Și S-a născut în Betleem, din Fecioara; Răstignit sub Ponțiu Pilat; Și-a Inviat!

Trăim într-o lume în care remarcăm în mod clar existența unui tip de conspirație, fără scrupule, a tăcerii despre Domnul, în care sunt implicați până și cei care se mai numesc pe ei creștini. Această tăcere este o tăcere criminală. Când gurile noastre încep să moară în raport cu numele Domnului, atunci și sufletele și tot ce este în jurul nostru începe să moară.

Trebuie să înțelegem și să conștientizăm coșmarul pervertirii acestor sărbători. Acum, sărbătorim Nașterea Unui Prunc nevinovat, Care a venit în lume doar ca urmare a dragostei Sale: noi nu ne puteam mântui. El a venit aici, pentru a face totul pentru noi, în Trup, iar acest lucru trebuie să fie predicat și strigat la colțuri și de pe cele mai înalte acoperișuri: Dumnezeu a devenit om! Noi suntem ai Domnului. El este Domnul nostru, iar noi suntem poporul Lui - și acestea trebuie să le vorbim despre El. Trebuie sa vorbim mai mult, și mai mult, despre El. Iar vorba despre El, este o mare putere. Atunci când chiar si cel mai slab om, in micimea sufletului său, vorbește despre Hristos, Hristos Însuși este prezent acolo. Atunci și cele mai reci suflete se aprind... Aceasta trebuie să ne dorim să facem și noi.

Lăcașuri Ortodoxe își dorește să rămână, cu ajutorul lui Dumnezeu, aproape de dumneavoastră, ascultând cu sfioasă supunere cuvintele Profetului sfânt Isaia: "Pe zidurile tale, Ierusalime, Eu pun străjeri, care nici zi, nici noapte nu vor tăcea! Voi, care aduceţi aminte Domnului de făgăduinţele Lui, să n-aveţi odihnă!" (62: 6). 

La mulți ani!

LACASURI ORTODOXE® este marcă înregistrată a Asociației Lăcaşuri Ortodoxe (sub forma de proprietate intelectuală combinată: text și simbol grafic).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
66
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09332 sec - PID: 14644