44

Un preot ortodox se plange autoritatilor germane (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 2 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Refugiații creștini sunt expusi hartuirii in taberele de refugiati din Germania, spune Pr. Daniil Irbit, staret al Manastirii Sfantul Gheroghe Purtatorul de Biruinta din Gotschendorf, membru al Comisiei pentru Integrare a Cancelariei Federale a Germaniei.

"Refugiații creștini din Siria, Eritreea și din alte țări sunt expusi umilirii, vânătorii de oameni și hărțuirii brutale in taberele pentru refugiați, din partea musulmanilor. Aceasta se intampla, de asemenea, si cu minoritatea religioasă yazidi. Cazurile de umilire, ranire și amenințare cu moartea sunt frecvente", a spus preotul, într-o scrisoare adresata Ministerului Federal al Afacerilor Speciale, Sef Federal al Cancelariei Germane, Peter Altmaier.

In scrisoarea cu pricina, sesizata pe adresa Redactiei Lacasuri Ortodoxe, prin contul propriu de Facebook, de catre Parintele Daniil, se arata ca foștii musulmani, care s-au convertit la Creștinism, sunt expusi unor riscuri speciale.

"Conform tradiției islamice, acestia trebuie să fie pedepsiți, pentru că ei au căzut din Islam. Acestia sunt expusi unor presiuni dure și se tem pentru viața lor, pentru că 'renegatii' isi pierd orice drept in fata musulmanilor radicali", se arata in scrisoare.

Tematori pentru viața lor, mulți refugiați trebuie să-și petreacă nopțile în afara taberelor, spre exemplu, la Biserica Evanghelică Luterană "Sfânta Treime", din cartierul Steglitz al Berlinului.

"Mulți creștini care au venit din Orientul Mijlociu suferă in urma unor astfel de hărțuiri puternice, dorind să se întoarcă acasă, pentru că situația lor nu pare să fie mai putin rea în centrele de cazare a refugiatilor din Germania", a spus preotul.

Poliția intervine rar sau deloc în soluționarea conflictelor religioase, a mai spus el, cerand ca, pana la solutionarea problemei, crestinii sa fie gazduiti separat fata de musulmani.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
90
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09791 sec - PID: 30268