18

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, marti, ca este gata să demisioneze, în cazul în care acuzațiile conform carora Ankara ar tranzacționa petrol cu grupul Statului Islamic ar urma sa fie dovedite, a informat mass-media locala.

El a adăugat ca Rusia ar trebui să lamureasca ce a vrut sa spuna anterior Putin, prin existenta unor "dovezi" că Turcia s-ar fi folosit de cantități substanțiale de "petrol".

Aceasta urmează acuzațiilor lansate de Președintele rus Vladimir Putin și de alți oficiali, cum ca Turcia ar avea legaturi cu Statul Islamic și ca ar fi cumpărat o parte din titeiul rafinăriilor aflate in prezent sub controlul său în Irak și Siria.

Acuzațiile vin pe fondul unei neintelegeri intre Rusia și Turcia, privind doborârea unui avion rusesc, de săptămâna trecută (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

După ce Moscova a introdus sancțiuni împotriva Ankarei, dupa refuzul acesteia din urmă de a-si cere scuze față de incident, Erdogan a sugerat de mai multe ori ca o întâlnire cu Putin ar trebui să aibă loc.

În paralel cu o conferință climatica din Paris, Putin a sugerat că a avut intentia de protejare a liniilor de aprovizionare cu petrol de pe teritoriul turcesc: fapt care a provocat Ankara, sa doboare avionul rusesc Su-24.

Cele mai recente evoluții, totodata, rapoarteaza ca unele camioane ale Serviciului de Informații MIT din Turcia ar fi transportat arme în Siria, folosite de Statul Islamic.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
145
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11164 sec - PID: 9209