10

Trenul Regal de 1 Decembrie

Publicat în urmă cu 2 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe are autorizarea transmiterii urmatoarei informatii, oferita direct de catre Cancelarul Casei Majestății Sale Regelui Mihai I, Traian Sârcă:

La 1 decembrie 2015, cu ocazia Zilei Naționale, Trenul Regal va efectua, în mod simbolic, un itinerariu numit „Trenul Aducerii Aminte”. Având la bord Familia Regală, trenul va reface traseul Turnu Severin – București, ca un omagiu adus Regelui Carol I, la 150 de ani de la venirea sa în țară.

La 8 mai 1866, Principele Carol punea piciorul pe pământ românesc, la Turnu Severin. La 10 mai, Principele Suveran intra în Capitală, iar la 29 iunie era adoptată constituția în care, pentru prima oară în istorie, țara noastră era denumită „România”.

Anul acesta, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria, vor parcurge, la bordul Trenului Regal, județele Mehedinți, Dolj, Olt și Dâmbovița, încheind călătoria la București.

„Trenul Aducerii Aminte” se va opri în Gara Turnu Severin luni, 30 noiembrie 2015, la ora 15.30. Cu Trenul Regal vor sosi în capitala județului Mehedinți Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria. Toți cei care vor dori să întâmpine Familia Regală și să vadă Trenul Regal în gara orașului lor sunt bineveniți.

De asemenea, Trenul Regal va putea fi vizitat, în Gara Turnu Severin, în aceeași zi între orele 16.30 – 21.00.

În cursul după-amiezii și serii de luni, 30 noiembrie, Familia Regală va participa la întâlniri cu reprezentanții autorității locale, cu oameni de cultură și artă, precum și cu alți reprezentanți ai comunității mehedințene.

Este în tradiția Familiei Regale folosirea călătoriei cu Trenul Regal pentru un scop social, cultural, educațional sau caritabil. Anul acesta, în urma tragicului incendiu din Capitală, în care un mare număr de tineri și-au pierdut viața sau au fost grav răniți, Familia Regală a decis să organizeze, pe durata călătoriei cu Trenul Aducerii Aminte, un eveniment dedicat strângerii de fonduri. Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu companii medicale și reprezentanți ai mediului de afaceri. Proiectul medical căruia fondurile îi sunt destinate va fi anunțat în scurt timp.

Amintim că în anii trecuți, în Trenul Regal, au fost invitați să călătorească scriitorii români (Scriitori pe Calea Regală), elevi olimpici, vârstnici care beneficiază de programul Niciodată singur al Fundației Principesa Margareta a României, copii, precum și membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București.

Trenul Regal va pleca, în dimineața de 1 decembrie 2015, din Gara Turnu Severin, la ora 8.30. Accesul publicului și al presei este liber în toate gările unde Trenul Regal va opri.

Prima oprire va avea loc în Gara Filiași, la ora 10.49. Trenul va opri pentru 10 minute. Toți locuitorii orașului Filiași care vor dori să întâmpine Familia Regală și să vadă Trenul Regal în gara orașului lor sunt bineveniți.

A doua oprire va avea loc la Gara din Craiova, la ora 11.40, unde trenul se va opri pentru 20 de minute. Cu ocazia opririi la Craiova, Familia Regală va vizita o expoziție amplasată în incinta gării. Toți locuitorii municipiului Craiova care vor dori să întâmpine Familia Regală și să revadă Trenul Regal în gara orașului lor sunt bineveniți.

A treia oprire va avea loc în Gara din Slatina, la ora 13.10, unde trenul se va opri timp de 10 minute. Toți locuitorii municipiului Slatina care vor dori să întâmpine Familia Regală și să vadă Trenul Regal în gara orașului lor sunt bineveniți.

A patra oprire va avea loc în orașul Titu, la ora 16.13, unde trenul va staționa 12 minute. Gara din Titu este istoric legată de Regele Carol I și de Regina Elisabeta. Suveranii își așteptau adesea musafirii oficiali la Titu, unde se urcau în tren și parcurgeau drumul către București - Cotroceni alături de invitații regali din străinătate. Toți locuitorii orașului Titu care vor dori să întâmpine Familia Regală și să vadă Trenul Regal în gara orașului lor sunt bineveniți.

Ultima oprire a trenului, în ziua de 1 decembrie 2015, va fi la Gara Regală Băneasa, la ora 17.16.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
125
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13607 sec - PID: 9209