2

In aceste zile, în trapeza Bisericii "Sfinții Antonie și Teodosie" din Lavra Pesterilor - Adormirea Maicii Domnului, s-a deschis o expozitie unica: "Ucraina - Casa Maicii Domnului", incluzand 100 de copii ale unor icoane facatoare de minuni, din toate regiunile Ucrainei, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.


"Pentru prima data, am strans laolalta, in Lavra Pesterilor din Kiev, reproducerile a 100 de icoane ale Maicii Domnului, venerate pe plan local. Nu a existat niciodată așa ceva, nicaieri: în același loc, în același timp, sa se adune toate icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului, în fața cărora să se roage poporul nostru, in Biserica Ortodoxa a Ucrainei [canonica, de sub Patriarhia Moscovei]", a declarat șeful Departamentului de Informare și Educare al Episcopiei Kievului, Arhiepiscopul Nicolae Vasilkov, informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Fondurile strânse prin această acțiune educațională și misionară vor fi folosite pentru copiii victimelor luptelor din Ucraina, grav bolnavi și orfani.

Icoanele au fost binecuvântate în timpul deschiderii expoziției. O slujba de mijlocire pentru pace în Ucraina a fost, de asemenea, oficiata, și un concert comun al copiilor "Bucură-te, bucurie!".

Expoziția extraordinara ramane deschisa pana pe 22 noiembrie.

În fiecare zi, în timpul acesta, vor fi oficiate slujbe înaintea icoanelor, la orele 12:00 si 15:00, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, citand surse aflate in zona, in Biserica Sfantul Nicolae din capitala Ucrainei.

În cadrul expoziției, sunt prezentate icoane din secolul al X-lea si până în prezent.

Aici poate fi vazuta inclusiv o copie a icoanei bizantine in piatra a Maicii Domnului, care dateaza de 900 de ani, considerata a fi aparținut cneazului Vladimir Monomahul, care a condus cel mai puternic stat al slavilor răsăriteni, până în secolul al XIV-lea.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01163 sec - PID: 20858