44

Duminică, 28 noiembrie, Biserica Apostolica Armeana va celebra Sărbătoarea Sfintilor Apostoli Tadeus și Bartolomeu. La ora 10:30, o Sfanta Liturghie va avea loc în Catedrala-Maica din Etchimadzin, la Sarbatoarea luminatorilor dintai ai Bisericii Ortodoxe Armene.

Cu această ocazie, Sfanta Lance (Geghard, Sfanta Sulita) va fi adusa in Catedrala, iar în timpul oficierii Sfintei Liturghii, credincioșii vor avea ocazia să o sărute și să primească binecuvântări. Sfânta Lance va rămâne în Catedrala până seara, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, din surse aflate in zona.

În timpul Sfintei Liturghii, la cererea pelerinilor armeni și a străinilor evlavioși, Ziua Sărbătorii intemeietorilor Bisericii Armene - Sfintii Tadeus și Bartolomeu - va fi declarata zi de pelerinaj a Lancii Sfinte; printr-un decret al Sanctitatii Sale Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicosul Tuturor Armenilor, mai informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Una dintre numeroasele relicve ale Sinodului Bisericii Armene este Lancea Sfânta (Geghard, Sulita Sfanta), care este, de asemenea, folosita pentru a binecuvânta și sfinții Sfântul Mir (Muron) in Biserica Armeana.

Sfânta "Geghard" este vârful suliței pe care soldatul roman a folosit-o pentru a impunge coasta Domnului nostru Iisus Hristos, în timp ce se afla pe Cruce.

Potrivit tradiției bisericești, Sfântul Apostol Tadeus, unul dintre cei 12 ucenici ai lui Hristos, a adus această relicvă sfantă a Domnului în lumea armeana, în primul secol crestin, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe. Timp de secole, relicva sfanta a crestinilor a fost pastrata in diferite mănăstiri istorice din vestul Armeniei, iar din secolul al XIII-lea în Ayrivank, care apoi a fost redenumit Geghardavanq, în cinstea Sfintei Lanci (Geghard, Sulita Sfanta).

În a doua jumătate a secolului al XVIII-lea Sfânta Lance a fost adusa la Tronul din Etchmiadzin și este încă păstrata în centrul spiritual al Tuturor Armenilor.

Potrivit informațiilor istorice, Sfanta Lance (Geghard) este facatoare de minuni, astfel incat este recunoscuta pentru vindecarea de boli mintale si fizice. În acest scop, în timpul secolelor XVIII-XIX, ea a fost purtata de mai multe ori in diferite provincii ale Armeniei și a fost trimisa chiar si in Tbilisi, capitala Georgiei.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
105
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09145 sec - PID: 30542