16

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii i-a criticat pe cei care au mers la petreceri de Halloween, in ziua in care un avion rusesc se prăbușise, ducand la uciderea a sute de oameni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Ziua de 1 noiembrie fusese declarata zi de doliu național în Rusia, in urma accidentului aviatic din Egipt.


"Este remarcabil faptul că ziua a fost decretată, de către Președintele tarii, drept zi de doliu național. Dar am fost uimit de rapoartele care aminteau anumite cluburi de noapte și alte locuri de divertisment care au celebrat Halloween-ul, o sarbatoare care nu este a noastra, și imi vine greu sa inteleg asta", a declarat Patriarhul, după oficierea unei Sfinte Liturghii, in Moscova.

"Să ne rugăm lui Dumnezeu să nu ii pedepsească pe acești oameni și cu dragoste și compasiune sa umple inimile poporului nostru, astfel încât nicio dorință de câștig de bani sa nu le mai confere oamenilor o scuza morală pentru a trece dincolo de linia de care nu se poate trece", a spus el .

Liderul Bisericii a chemat la rugaciune, pentru ca "toate aceste lucruri imorale, pierderea sentimentelor umane și a coordonatelor morale, să dispara din viața noastră, astfel încât societatea și statul sa fie suficient de puternice și ferme, incat sa previna acest tip de manifestări, dacă unii oameni nu mai sunt capabili sa se controleze singuri - aceasta este spre binele tuturor, pentru sănătatea morală a poporului nostru".

Expertii au spus ca accidentul aviatic rusesc, din Egipt, este cel mai mare din istoria Rusiei, a spus Patriarhul.

"224 de persoane, în special tineri sănătoși, inclusiv copii, erau fericiti pe drumul de întoarcere din vacanta, probabil, discutand veseli, amintindu-si de vacanta lor. Totul a fost intrerupt brusc si tragic. Mulți dintre noi am fi putut fi in acest avion", a spus liderul Bisericii.

Această tragedie nu poate lăsa pe nimeni indiferent, motiv pentru care s-au rostit rugaciuni in aceasta zi, in bisericile rusesti, atât pentru cei uciși, cat și pentru cei care suferă astăzi, adică rudele și cei dragi ai lor, a mai spus Patriarhul.

"Le-am vazut fețele pe ecranele televizoarelor, iar astăzi este important să se simtă compasiune pentru acești oameni. Fără să știm numele lor, sa cerem ajutorul lui Dumnezeu, pentru că numai El poate oferi acest ajutor și, cu el, speranța pentru viitor", a spus Patriarhul Kirill.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
77
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08967 sec - PID: 11277