12

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, care functioneaza sub Patriarhia Moscovei, este preocupat de ostilitatile religioase din tara.


"Cazuri de încălcare a păcii civile, din motive religioase, sunt semnalate în anumite regiuni ale țării noastre. Au existat încercări de confiscare a bisericilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene, cazuri de încălcare a drepturilor credincioșilor și chiar atacuri la adresa vieții lor", a declarat Sinodul.

Participanții la sesiunea care a avut loc la Kiev spun ca autoritățile locale admit încălcări ale legii, iar organele de drept nu protejeaza intotdeauna drepturile legale ale comunităților, clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe a Ucrainei (singura Biserica recunoscuta canonic in tara).

"Toate aceste fapte(...) provoca tensiuni sociale în statul nostru.(...) Ne confruntăm cu pericolul destabilizarii situației sociale si în alte regiuni ale Ucrainei", arata documentul.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
108
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10319 sec - PID: 30940