28

Fiti linistiti! Marele Sinod Pan-Ortodox nu va aduce nicio inovatie! (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 3 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Pe 14 octombrie, la sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, care participă la cea de-a cincea Conferinta Pre-Sinodala Pan-Ortodoxă [pentru pregatirea Marelui Sinod Pan-Ortodox, la care sa participe toate Bisericile Crestin-Ortodoxe ale lumii], a oficiat Sfanta Liturghie în Biserica Înălțării Sfintei Cruci din Geneva - Catedrala Episcopiei Europei Occidentale a Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granitelor Tarii. La slujba au mai slujit, de asemenea, Arhiepiscopul Mark de Berlin, Germania și Marea Britanie, Arhiepiscopul Mihail de Geneva și Europa de Vest, Arhiepiscopul Gheorghe de Michalovce Kosice (Biserica Ortodoxă a Cehiei și Slovaciei), Episcopul Gheorghe de Siemiatycze (Biserica Ortodoxă Poloneză). Au mai slujit clerici membri ai diferitelor delegații prezente la Conferința Pre-Sinodala.

In timpul ecteniilor, s-au facut rugaciuni pentru pace in Ucraina. La sfârșitul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Ilarion s-a adresat Arhiepiscopului Mihail și, cu aceeasi ocazie, s-a adresat enoriasilor:

"Am venit în acest oraș, pentru a participa la pregătirea Marelui Sinod Pan-Ortodox. În cercurile ortodoxe, credincioșii au multe întrebări legate de acest lucru: Ce va insemna acest Sinod? Ce va decide el? Se va schimba calendarul? Ni se vor intruduce inovatii? 

Vreau să declar in fata tuturor, ca nu va exista nicio inovatie! Nu vom introduce alt calendar, doctrina Bisericii Ortodoxe privind postul va fi pastrată. Iar acest Sinod va fi organizat în așa fel, încât nicio decizie sa nu fie luata cumva în detrimentul vreunei Biserici.

În cazul în care o Biserica Ortodoxă locală nu este de acord cu o decizie propusa, propunerea nu va fi adoptata. Deciziile Sinodului vor fi luate în unanimitate, după metoda consensului.

Și, nici nu va exista un al 8-lea Sinod Ecumenic, cum cred unii, ci un Sinod Pan-Ortodox. Noi sperăm că se va desfasura în pace, armonie, iubire și unanimitate. 

Lucrările pregătitoare pe care le intreprindem in acest moment, urmăresc doar sa asigure pacea și armonia între Biserici, astfel incat sa nu existe nicio contradicție și niciun conflict".

În răspunsul său, Arhiepiscopul Mihail de Geneva și Europa de Vest (Biserica Rusa din Afara Granitelor) a subliniat importanța Conferinței Pre-Sinodale, care are loc în prezent în Chambésy (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
82
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08052 sec - PID: 30268