17
Datoria parintilor de a avea copii, de a-i educa, de face orice jertfa pentru a-i creste, a constituit subiectul unui cuvant rostit recent de Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcop al Sloboziei si Calarasilor.

"Din nefericire, in lumea desacralizata in care traim astazi, in marea lor majoritate, tinerii se gandesc mai intai cum sa-si asigure o situatie, si se trezesc in jurul varstei de 50 de ani, intrebandu-se ce vor face cu cele ce au strans; ca nimeni, dar nimeni nu le va mai deschide usa la varsta incercarilor, la varsta neputintelor...". 

In continuare, Ierarhul a lansat un apel catre societatea de astazi, avertizand: 

"Sa luam aminte, sa ne venim in sine! 

Morala crestina este unica invatatura care da viata. Ea este singura care ne mentine in viata, atat in viata trupeasca, cat si in viata spirituala.

Sa-i invatam pe copiii nostri dragostea de Dumnezeu, sa-i aducem la biserici si sa-i impartasim cu Sfantul Trup si Sangele lui Hristos, si-i vom apara, in modul acesta, de multe ispite si incercari, care din nefericire vin asupra lor".

Amintind istorisirea biblica a Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, care nu fusesera binecuvantati cu nastere de prunci si, de asemenea, faptul ca acestia si-au respectat promisiunea facuta inca de la nasterea minunata, de a o inchina pe Sfanta Fecioara Maria lui Dumnezeu, Preasfintitul Parinte Vincentiu a continuat: 

"Sa luam aminte, că cel mai mare dar, cel mai mare tezaur pe care un om il poate avea, sunt copiii, meniti sa duca numele familiei mai departe, sa duca mai departe credinta crestina, educatia crestina pe care si ei, la randul lor, au primit-o in familiile lor. 

Este un indemn pe care Sfanta Biserica ni-l face astazi: sa luam aminte la copiii nostri!"

Cu aceeasi ocazie, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, aflat la moment de mare sarbatoare in Biserica "Nasterea Maicii Domnului" - Cuza Voda, in Municipiul Slobozia, a atras atentia numerosilor credinciosi aflati de fata, asupra a ceea ce se intampla in prezent in lumea Occidentala, acolo unde alte credinte ajung sa ocupe, treptat, locul istoric al Crestinismului.

"Scaderea dramatica a natalitatii, in lumea Occidentala, a dus la o adevarata schimbare: cultura crestina, credinta crestina, nu se mai regasesc in aceste tari, decat intr-o minoritate din ce in ce mai dureroasa. 

Si, astfel, dupa mai mult de 2000 de ani, vedem alte culturi si alte credinte venind si ocupand locul pe care crestinii, din neglijenta, din iresponsabilitate, l-au parasit sau l-au lasat, tocmai pentru ideea aceasta materialista: mai intai sa chivernisim noi totul, si abia dupa aceea sa mai facem si copii. 

Numai ca, din pacate, este prea tarziu ca, atunci cand ai reusit sa te chivernisesti, sa mai poti da nastere la prunci..."

Evenimentul a fost transmis in direct pe Internet, de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, fiind reflectat pe larg in editiile noastre anterioare de stiri (vezi aici).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
66
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03252 sec - PID: 18853