15

Cu cateva ore in urma, in cadrul sistemului informational avansat al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, a fost implentat un nou program informatic, intitulat "Statistica Credinciosi - Prezenta la Slujbe si Evenimente", integrat in Proiectul "Comunitatile Ortodoxe. Candele Aprinse in Baragan". Decizia implementarii acestui nou software de gestiune si de evaluare, a fost aprobata anterior, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Vincentiu, in cadrul uneia dintre sedintele regulate ale Permanentei Consiliului Eparhial. 


Partea tehnica de automatizare este rezultatul activitatii voluntarilor Serviciului specializat in realizarea de site-uri web si gazduire (hosting) NETCreator, al Asociatiei Lacasuri Ortodoxe, cu sprijinul de specialitate al reprezentantului media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, Pr. Arhid. Nicusor Silviu Dascalu.

Programul nou realizat a fost integrat in noul sistem CMS NETCreator (Content Management System - Sistem de administrare continut), in administratia tuturor parohiilor inscrise pana la aceasta data in Reteaua web a Episcopiei, putand fi accesat simplu prin apasarea tastei de Meniu / Elemente.

Noul program permite preotilor sau credinciosilor care administreaza site-urile, sa introduca dupa fiecare eveniment, slujba sau intalnire din parohie, o evidenta care sa cuprinda:
  • Numarul credinciosilor;
  • Motivul intalnirii;
  • Durata evenimentului;
  • Repartizarea procentuala sub format grafic a prezentei pe categorii de varsta;
  • Repartizarea procentuala a prezentei barbatilor si femeilor;
  • alte asemenea amanunte.

Administratorul site-ului poate interveni ulterior asupra datelor, daca este necesar, tot din administratia site-ului web al parohiei, neavand permisiunea de acces decat la inregistrarile proprii.

Sistemul automatizat, transmite datele intre parohii si Episcopie, avand astfel loc centralizarea acestora, astfel incat sa poata fi interpretate rapid, transformate automat in grafice și diagrame, prin alte programe (software-uri) automatizate de calcul destinate gestionarii rezultatelor.

Catalogarea rezultatelor cercetării, prin cumularea automată a datelor provenite regulat din parohii, evaluarea și concluziile vor fi concretizate în măsuri adoptate pentru viitor.

Vom continua sa va tinem la curent regulat cu stadiul lucrărilor, pentru a va putea bucura de noile informatii legate de sistemul informatic al Retelei Sloboziei si Calarasilor, mai multe informatii pe aceasta tema putand afla de la reprezentantul media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, Pr. Arhid. Nicusor Silviu Dascalu.

Noul sistem dezvoltat reprezinta o inovatie in acest domeniu.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
130
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.11373 sec - PID: 20851