10

Patriarhul Ecumenic a slujit in fosta Manastire Soumela, din Turcia (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 3 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Pentru a șasea oară consecutiv, Patriarhul Ecumenic a oficiat slujba la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în biserica fostei Mănăstiri a Maicii Domnului, din Soumela, în Turcia.

Manastirea a fost fondata in anul 386, sub împăratul Teodosie I.

În 1923, mănăstirea a fost abandonata, în urma schimbului de populație între Grecia și Turcia.

In aceasta manastire, s-a aflat Icoana Maicii Domnului "Soumela", care a fost transferata ulterior în Grecia, într-o mănăstire lângă Naoussa.

Fosta Manastire a fost deteriorata și jefuita, fiind restaurata incepand din 2012 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe, de guvernul turc.

În 2010, pentru prima dată, patriarhului i s-a permis sa oficeze o slujba ortodoxa, o dată pe an, doar pe 15 august, la sărbătoarea mănăstirii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În acest an, alaturi de Patriarhul Bartolomeu, la Sfanta Liturghie au mai slujit Mitropolitul Stefan de Estonia (Patriarhia Ecumenică), Mitropolitul Ghenadie de Italia (Patriarhia Ecumenică) și Mitropolitul Vasile de Contantia (Biserica Ciprului), în prezența a mii de credincioși.

De asemenea, la Liturghie au fost prezenti, în acest an, Ambasadorul Greciei în Ankara, Kyriakos Loukakis, și Consulul General al Greciei în Istanbul, Evangelos Sekeris.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
110
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10826 sec - PID: 15586