2

O icoana a Sfantului Nicolae scapa in mod miraculos din flacari (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 3 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Biserica ortodoxă a Sfantului Nicolae, din West Babylon, Long Island (NY/SUA), aparținând Patriarhiei de Constantinopol, a fost grav avariata într-un incendiu care a izbucnit în noaptea de marți, în această săptămână.

Potrivit unui preot local, Pr. Dimitri Kazakisa, incendiul a izbucnit din cauza unei defecțiuni a unității de răcire dintr-o cameră mică din apropierea altarului sfantului lacas ortodox. Potrivit datelor preliminare, prejudiciul este estimat la milioane de dolari.

"Prejudiciul a fost cauzat de un incendiu imens. Focul a fost peste tot, in toata cladirea" - a spus el, într-un interviu pentru Radio WCBS 880 AM.

Preotul a spus că incendiul a distrus un număr mare de icoane noi, care se aflau in lacas. 


"Recent, pe peretele vestic al bisericii atarnasem icoane noi. Și acum, la mai puțin de o lună și jumătate, nu mai este nimic din ceea ce era"- a spus el.

"Pur și simplu nu am cuvinte. Inima mi s-a sfasiat, atunci când am văzut cum focul distruge totul în calea sa"- a spus enoriașa Victoria Lentseres.

Dar, conform preotului Dimitrie Kazakisa, dincolo de daunele cauzate de foc în sfantul lacas, s-a intamplat si o minune:

"Singura icoana care a supravietuit complet in flăcări, a fost o icoana a Sfantului Nicolae: Biserica este a Sfantului Nicolae - icoana este a Sfantului Nicolae" - a spus preotul.

La fel s-a intamplat cu racla cu moaștele Sfântului patron Nicolae: 

"Au supraviețuit moaștele Sfântului Nicolae!; adica, o particica din moastele sale. Aceasta relicva ne este foarte draga!"- si-a impărtășit bucuria Pr. Dimitrie.

Ar trebui remarcat faptul că este al treilea și cel mai devastator incendiu care a avut loc în Biserica Sfantul Nicolae. Focul precedent a avut loc în această biserică în anul 1992.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01212 sec - PID: 20869