15
Înălțarea Domnului - hramul capitalei Serbiei - a fost sărbătorită, in acest an, in Serbia, prin savarsirea Sfintei Liturghii Arhieresti la Biserica Inaltarea Domnului din Belgrad. Sanctitatea Sa Patriarhul Irineu al Serbiei a oficiat Sfânta Liturghie, aceasta fiind urmata de o procesiune de proportii, pe străzile centrale ale Belgradului.

Câteva mii de credincioși au participat la procesiunea traditionala solemnă, strazile fiind inchise traficului. In fruntea procesiunii s-a aflat chiar Patriarhul sârb Irinej, alaturi de primarul Belgradului, Sinisa Mali, de Prințul Aleksandar Karadjordjevic și de alti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Sarbatoarea Inaltarii Domnului a fost serbata pentru prima dată ca zi de sarbatoare a orașului, în 1403, când Despot Stefan Lazarevic a stabilit Belgradul drept capitala a Serbiei. Ziua nu a mai fost celebrata din 1946, dar a fost restabilita în anul 1992.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
114
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.0977 sec - PID: 30658