5

Arhiepiscopul Stefan de Ohrid și Macedonia - Mitropolit de Skopje și Primat al Bisericii Ortodoxe Macedonene parțial recunoscuta, s-a întâlnit cu Sanctitatea Sa Patriarhul Neofit al Bulgariei, la Catedrala Alexander Nevsky din Sofia. Întâlnirea a avut loc pe 11 mai 2015, la sărbătoarea Sfinților Chiril și Metodiu - Intocmai cu Apostolii.

Arhiepiscopul Ștefan a fost invitat de Academia Bulgară de Științe a țării. Întâistătătorul a fost însoțit de Episcopul de Debar Timotej și de Mitropolitul Ilarion de Bregalnishkiya.

La Sfanta Liturghie au fost, de asemenea, prezenti studenți absolventi ai Seminarului Sfantul Ivan din Rila.

Biserica Ortodoxa Macedoneana rămâne în stare de schismă cu Biserica Ortodoxă Sârbă și, prin urmare, cu restul comuniunii ortodoxe și este parțial recunoscuta de lumea ortodoxă.

Recent, au existat o mulțime de eforturi din partea Patriarhiei Ortodoxe Ruse de a rezolva schisma. Acest lucru a dus la eliberarea din inchisoare a Arhiepiscopului Iovan de Ohrid, al Patriarhiei Ortodoxe Sârbe, care a fost mutat în Rusia pentru tratament medical (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

De asemenea, Patriarhul Kirill și Mitropolitul Ilarion al Patriarhiei Moscovei au purtat discuții la nivel înalt cu Președintele macedonean Gjorge Ivanov și cu Primul-Ministru Nikola Gruevski, cautand o posibilitate de a rezolva criza.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01084 sec - PID: 15870